Carl och Alex har nu skrivit klart Partners In Crime Vol. 2! I första boken låg mycket fokus på Gene och Paul givetvis. Dessa gubbar har ju hållit ihop i rätt många år nu. I volume 2 är fokus mer på Ace och Peter men man tar även upp andra tidigare medlemmar lite här och där i boken och givetvis även Eric Singer och Tommy Thayer.

Bruce Kulic har skrivit förordet i boken och det är så vackert skrivet att man förstår att Bruce är stolt över sina år i Bandet KISS! Han vet nu dessutom att fansen alltid älskat honom som en del i bandet under dryga tolv år. Sen att Ace nyligen kommenterat att ”den bästa gitarristen i KISS efter mig är Bruce Kulic” värmer nog!?

Det som är gott med Partners In Crime Vol. 2 är att Carl och Alex är Kissfantaster! Vad kan gå fel när två fortfarande tonårsgubbar skriver om ett band de älskar?

Författarna skriver på ett sätt som gör boken lättläst och de olika kapitlen visar tydligt att nördarna gjort sitt jobb med ordentlig research innan. Speciellt i de två kapitlen om ”Destroyer” och ”Teamet bakom Kiss” som berättar grunden till varför KISS är där dom är idag.

Jag gillar också att Carl och Alex har en diskussionstråd i varje kapitel i boken. Man diskuterar sina olika åsikter om nämnda kapitel och det lyfter boken. Vi vet ju alla att även om vi älskar samma sak så har vi ju olika åsikter och syn på bandet! Det gör Carl och Axel på ett bra sätt! Jag ska inte nämna vem jag håller med mest!

Det är som ett äktenskap att gilla KISS. Man får ge och ta helt enkelt. Bandet har ju en lång historia så det finns många åsikter och rykten om bandet även bland oss som är trogna fans, helt klart!

Mitt enda minus egentligen är att kapitlet om Peter Criss kändes lite torftigt om man jämför med hur mycket utrymme Ace får. Men Peter försvann tidigt från bandet och ersättarna har ju gjort ett gediget jobb efter honom. R.I.P Eric Carr and keep up the good work Eric Singer!

Boken är en höjdare för oss som älskar bandet givetvis! Det viktigaste är att Carl och Alex skrivit som fans även till nya fans av bandet. Många nya fans har ju hängt med med nuvarande sättningen med Tommy Thayer och Eric Singer. Nu får de en chans att lära sig the real Kisstory på riktigt!

Till sist: Partners In Crime Vol. 2 kan faktiskt intressera och läsas av de som tycker si och så om bandet KISS. Författarna har gjort ett gediget jobb och arbete med denna bok. Jag rekommenderar starkt denna bok under julgranen i år och inte bara för oss som älskar bandet utan för att detta är rockhistoria på riktigt, skrivet av två äkta älskare av bandet som är larger than life!

Boken är helt enkelt njutning från första till sista sidan!

Tack Carl och Alex för att ni älskar det ni gör! Vi är alla en del av KISS ARMY!

Betyg:

A  Trailermade Production. 
ISBN 978-91-983637-7-7 
Print: Bulls Graphics,  Sweden. 
Copyright: 2020 GAIN ( Fifth Island Music AB ). 

Recension: Mattias ”Mp3” Petré.