Bra skiva men inga hits.

Nitrate är tillbaka med uppföljaren efter debutalbumet Realworld som kom 2018.
Återigen är det bassisten/keyboardisten Nick Hogg som är den drivande kraften i bandet. Previs som på debuten har han fått hjälp av Bob Wylde med producerandet och låtskrivandet samt ätt sist nämnda person även spelar gitarr på skivan.
Sen vi hörde av bandet sist så har den svenska sångaren Philip Lindstand nu tagit plats bakom mickrofonen och Marcus Thurston har tagit över rollen som sologitarrist.
Nya Open wide är det klassikt melodiös rock som är det genomgående temat. Vill man höra lite tyngre riff får man vänta till fjärde spåret Heart go wild där man i inledningsriffet kan höra lite grand av Nirvanas klassiker Breed från Nevermind plattan.
Vårt blågula inslag bakom mickrofonen tycker jag är ett grymt bra fynd. Herr Lindstrand har en stark röst som passar musiken alldeles utmärkt.
Open wide är en riktigt stabil historia. Det finns en hel del starka melodier med allsångsvänliga refränger, produktionen håller även den hög klass och 11 låtar är precis lagom.
Nu undrar du naturligtvis efter alla dessa superlativ varför undertecknad enbart ger skivan 7/10 i betyg.
Jag tycker att den där riktiga hitlåten saknas för att betyget ska bli högre. Spåren är jämnbra men inget av dom sticker ut tillräckligt mycket för att mitt intresse ska hållas vid liv till 100 procent.
Det blir liksom lite för mycket mellanmjölk tillslut efter några genomlyssningar.

Band: Nitrate

Titel: Open wide

Genre: Melodisk hårdrock.

Skivbolag: AOR Heaven.

Bästa låt: Heart go wild

Betyg 7/10

Releasedatum 2019-06-21

Av Ulf ”Wolfman” Romedahl

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!