Är i Stockholm för den nya lilla festivalen Capitol Rockfest. Kommer bli en bra kväll då det är en handfull band som spelar men som har energi. Kill the Kong, Smash into Pieces, Corroded, Dead by April och sist Lillasyster. Även SUNGEN var på plats som Dj och konferencier som spelade hårda låtar mellan spelningarna.

Var inne bra mycket tidigare för intervjuer och förberedelser inför kvällen. Allt skulle dra igång kl 20.00 och sen hålla på till 03.00 på morgon. En riktigt lång dag skulle det bli. Började med att gå till Kraken där det hela skulle utspela sig och väntade på första intervjun med Corroded. Rätt stort ställe med gott om plats och ytor att sitta vid. Scenen var stor så alla bands grejer fick plats utan större problem. Det hela flöt på bra, soundcheck klart och till slut så var det dags.

Sungen startade med några låtar innan han klev upp på scen och öppnade för Kill the Kong som var först ut. Redan mycket folk men inte fullsatt. Det var redig energi från grabbarna, 7 musiker som bara hoppade runt och publiken hängde med. Full fart från start som helt klart fick upp energin för resten av kvällen.

Efter en stunds break kom Smash into Pieces med sin spektakulära ljusshow. Trummisen längst bak, högst upp med en mask som lös blinkande i olika nyanser under hela akten.

Bra drag fastän sångaren sa från början att han hade feber men det märktes inte. Bra fortsättning på en kraftfull start.

Som fortsättning så inträde Corroded scenen och det vart hårt och fett, bra ljud och kontakt med publiken som hängde med. Spelade lite gammalt som nytt från sin karriär. Man ville bara digga under konserten, än så länge bäst spelning.

Dead by April, näst sista spelning för natten. Det var bra ljud, bra byten mellan båda rösterna. Publiken var med från start, inte riktigt samma känsla bakom som de andra spelningarna och lite torrare sound annars en bra konsert.

Lillasyster, kvällens höjdpunkt och helt klart bästa spelning. Måste vara den mest närvarande och energiska konserten jag varit på, Martin var helt med publiken och bara röjde. Alla sjöng med och hoppade, även Corroded kom upp på scen och spelade med ett par låtar vilket var i sig magiskt. På slutet hoppade Martin ut till publiken och fick dem att sätta sig ner runt honom, men efter en stund och lite prat fick han upp tempot och ljudnivån igen. Alla började tyst , byggde upp högre och högre sen var det full fart igen, alla bra saker har ett slut och så blev det med kvällen också. Publiken chantade Lillasyster och vi fick en sista låt.

Det här var en helt klart fantastisk ide’ som gav gemenskap och var inte allt för stort, helt lagom. Längtar redan till nästa års händelse.

9/10

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson