Skivrecension
Children of Bodom – Hexed
Betyg 7/10
Children of Bodom har verkligen inte under sin över 20 åriga karriär legat på latsidan när det kommer till att släppa skivor.
Med pinfärska Hexed så var det dock nästan lite mer än tre år sedan som vi hörde av bandet sist.
Jag erkänner. Detta är första gången som undertecknad lyssnar igenom ett helt album med Alexi och co. Namnet har jag absolut hört och vem minns inte deras fantastiska cover av Britney Spears Oops, I did it again som jag fick ett gott skratt av när jag hörde den.
Något som jag imponeras av efter några genomlyssningar är de snygga slingorna som låtarna på skivan är uppbyggda på.
Det är dueller mellan keyboard och gitarrer blandad med stenhård thrashmetal som gör att man vill vrida upp volymen ett litet snäpp till.
På skivans starkaste spår Soon departed vill man bara höja upp högernäven och bara vråla hey,hey,hey i takt med musiken.
Tyvärr så tappar skivan i kvalité när det kommer till produktionen. Hade ljudbilden varit maffigare så hade betyget blivit ett snäpp högre. Tycker att den faller lite för platt i mellan åt och det är lite synd att bandet inte lade mer tid på den.
Men i det stora hela är jag ändå nöjd med det jag har hört. Skivan håller bra nivå låtmässigt där titelspåret, This road och tidigare nämnda soon departed är dom starkaste låtarna.
Av Wolfman Romedahl.