Ett av de största mysterierna som finns inom metalvärlden är ännu inte löst. Kommer Ed Sheeran och Dani Filth skapa musik ihop? Hur kommer det sig att de befinner sig på bilder ihop i olika sammanhang? Är det ett framtida samarbete? Hur skulle det låta och i vilken form skulle det vara? Frågorna är många men vi får helt enkelt vänta och se. Tills dess så har Danis legendariska band Cradle Of Filth släppt ett nytt livealbum! I väntan på bandets nya fullängdare så bjuder bandet på ett explosivt livealbum som inkluderar två nya låtar! “Trouble and Their Double Lives” spelades in mellan åren 2014- 2019 vid olika framträdanden i USA, Europa, Australien och vidare under deras ”Cryptoriana World Tour”. Skivan bjuder ett antal liveklassiker och fanfavoriter. Cradle Of Filth har lyckats att fånga sitt unika liveframträdande med sina bombastiska och episka melodier på denna skiva. 

“She is a Fire” är en av de nya låtarna. Det är storslagna pianostycken som blandas med Danis ursinne. Alla i bandet får sin del i rampljuset i denna låt. En progressiv och samtidigt lättlyssnad låt som går på flera nivåer. Låtens slut är nog det bästa där melodierna verkligen får skina. “Demon Prince Regent” är den andra nya låten. Här är det en mörkare och mer demonisk låt. Väldigt traditionellt Cradle Of Filth sound. Låtarna ger en rejäl smak av vad som komma skall på framtida Cradle Of Filths studiosläpp. Samtidigt är livelåtarna otroligt bra producerade. Skivan är producerad, mixad och mastrad av Scott Atkins i Grindstone Studios i Suffolk, England. Det är snyggt och de har fångat alla instrument med briljans. 

Cradle Of Filth 2023

“Born in a Burial Gown” är helt magiskt i sitt liveformat. Dani Filth inleder med att publiken ska starta en moshpit, man kan verkligen föreställa sig röjet på konserten. Klassikern ”Nymphetamine (Fix)” är alltid en fröjd för öronen. Det är mörkt, vackert och vemodigt. För alla fans till Cradle Of Filth kommer “Trouble and Their Double Lives” vara en milstolpe på livefronten. Det är så välgjort och ljudbilden är klar och dynamisk. Gamla dängan “ Heaven Torn Asunder” gör sig väldigt bra i modernt sound. Den är en av höjdpunkterna på skivan. Överlag är detta en bra skiva som levererar högklassig mörk melodisk metal som Cradle bjuder på. Ett stabilt och bra tillskott för de mörka krafterna i Cradle of Filths värld. “Trouble and Their Double Lives” finns ute nu!