CWF gör en nyrelease av debuten kallad I med tre extra livelåtar. CWF för den som inte redan vet består av Bill Champlin, Joseph Williams och svenske Peter Friestedt. Albumet är mycket bra för den som uppskattar främst det softare Toto där Champlins gamla Chigacorefrenser blir tydligast med blåsarrangemangen. Första releasen har en uppföljare, II, som släpptes 2020 vilken inte når upp till samma kvalitet som detta förstlingsverk.

Denna nyreleasen ska enligt mig mest ses som ett släpp för den som är en riktig samlare då släppet inte erbjuder någon ny låt utan endast två live versioner av de mycket sköna Nightfly och Runaway samt en remix av Aria, här är kallad Aria 2021.

Man skulle kunna skriva en helt ny recension men det finns massor där ute om albumet och de som hyllar gör det rättvist jag har väl bara att invända att man försöker få upp intresset för ett album som egentligen inte tillför speciellt mycket nytt å andra sidan försämrar de inte den tidigare releaseversionen heller och därmed är nian nära. Ett par låtar gör att jag tycker håller tillbaka nian bland annat Still Around som blir lite väl sömnig och accapellalåtern River of Fears som är snygg men känns väldigt felplacerad.

Har du inte skivan sedan innan får du lite extra för pengarna om du vill införskaffa kvalitets-AOR, för det är vad du får med CWF’s debut. Bäst är Runaway, Aria, All that I Want, Carry On och Evermore.

Artist: CWF

Titel: I

Skivbolag: Black Lodge Music

Relesedatum 6 augusti 2021

Bästa spår: Runaway, Aria, All that I Want, Carry On & Evermore