Nu när sommaren närmar sig slutet och hösten närmar sig så känns det av i luften och i skogen. Då passar det väldigt bra med svensk melodisk metal som värmer i kroppen. När musikvideon till “Karma” kom 2017 så blev jag så glad för att se Jesper Strömblad återvända till musikscenen. Det melodiska skapandet inom Strömblads gitarrspel har uppnått en legendarisk status inom metalscenen. Därför var många otroligt glada att få höra dessa storslagna slingor igen. Tillsammans med Jake E (ex-AMARANTHE) skapade Jesper och Jake bandet Cyhra och har sen dess varit på en framgångssaga. Tillsammans med gitarristerna Euge Valovirta, Marcus Sunesson och trummisen Alex Landenburg är bandet starkare än någonsin och redo att visa världen deras nya album “The Vertigo Trigger”. Skivan är producerad av bandet själva, bland annat där gitarristen Euge Valovirta hanterade mixen av albumet. Låt oss nu dyka ner i vad “The Vertigo Trigger” har att bjuda på! 

“Ready To Rumble” inleder hela skivan, här är det en svängig och uppryckande melodisk uppvisning. Det är snyggt och välgjort, en bra start på skivan. Nästa låt “Lets Have My Story Told” har väldigt härliga elektroniska slingor i bakgrunden som vävs samman vackert med refrängen. En av skivans höjdpunkter. “Live A Little” har dess största styrka när låten är på sina refränger, verserna är bra men skulle säkert lyfts lite mer ifall det gick snabbare. Detta ändras snabbt när “1. 000.000 Fahrenheit” drar igång. Det är tunga delar som varvas med mycket episka melodier. Det som verkligen har fastnat för mig är hur duktiga Cyhra är att skapa refränger som fångar lyssnaren, riktiga hitmakare! “Buried Alive” är en riktig sådan låt som låter refrängen sitta kvar länge i minnet. Balladen “The Voice You Need To Hear” är skivans största överraskning. Låten har en storslagen ljudbild med en fantastisk sånginsats av Jack. 

“Life Is A Hurricane” & “If I” är två singlar som har släppts det sista inför släppet av skivan. Här tycker jag att “If I” är den bättre av dessa två. Snabbheten är välbehövlig för skivans dynamik. Lyssna även på gitarrsolot, det är helt fantastiskt. Skivans produktion är väldigt behaglig att lyssna på och i samband med alla elektroniska inslag blir det en spännande ljudbild. “Fear Of Missing Out” väver samman återigen refrängen med alla instrument otroligt snyggt. “Ashlight” & “Too Old For Fairy Tales” avslutar skivan. De är två låtar som verkligen visar att Cyhra är redo för framtiden. Nya unika melodier och välproducerade låtar. Vad kan gå fel? Ingenting, utan det är helt enkelt sjukt bra. Det jag saknar är gitarrslingor som verkligen griper tag men istället gör de elektroniska inslaget det. Men det är en smaksak.  “The Vertigo Trigger” är väldigt bra och kommer bli väldigt väl mottagen bland fansen. Tack Jack E och Jesper Strömblad att ni skapade Cyhra! 

Bästa låtar: “If I”, “Lets Have My Story Told”, “The Voice You Need To Hear” & “Ashlight”