Dansk dymnamit när den är som bäst

Skivrecension
Statement – Force of Life
Betyg 9/10
Med en blandning av klassisk hårdrock med en liten ny twist är danska Statement tillbaka med sitt tredje album.
Efter deras senaste albumsläpp som var 2016 så har bandet turnerat flitigt där dom bland annat har varit förband till legenderna Diamond Head.
Den danska dymnamiten laddar på för fullt i inledande The Hero inside där inledningsriffet är riktigt tungt men svänger som tusan och detta koncept fortsätter under den 10 låtar långa resan genom force of life.
Hela skivan genomsyras av en blandning av tunga riff, melodiös hårdrock, lugna riff och naturligtvis lite dubbeltramp. Lägg till en otroligt kompetent sångare i Jannick Brochdorf så faller alla pusselbitarna på plats.
Platten innnehåller även en cover på Mamas and the Papas klassiker California dreamin’ som bandet lyckas göra en egen liten touch på med ett blytungt introriff.
Som producent har man tagit hjälp av Søren Andersen som bland annat jobbat med Glenn Huges och Mike Tramp och han har gjort ett riktigt bra jobb för ljudbilden är massiv.
Får efter några genomlyssningar konstatera att detta är riktigt starkt album. Mixen av hårt och melodiskt funkar utmärkt i mina öron. Det räcker inte riktigt till full pott men det var inte långt ifrån.
Gillar du äkta dansk dymnamit så kommer ni älska Force of life.
Av Wolfman Romedahl.

Force of life släpps på fredag den 1 mars via Newclear blast records.