Dansk rock med för många kockar.

Skivrecension
Meridian – Margin of error.
Betyg 6/10
Dags för hårdrock från Danmark igen men för er som hade förväntat er dansk dynamit blir tyvärr besvikna för detta blev en enkel kinapuff.
Att blanda hejvilt mellan olika musikstilar på en och samma platta är inte riktigt min grej och här kan jag konstatera att här blandas det hejvilt på danskarnas tredje fullängdare.
Vi får en dos av Dream Theater, Iron Maiden, Symphony X och lite hårdrock med en AOR-touch. Det kan emellanåt liknas med att det behövs 5 kockar att fixa en soppa och vi vet ju hur det brukar sluta.
För att nämna ett exempel så börjar låten Disconnect med ett snyggt intro med riktigt bra melodiös hårdrock för att sen göra en total kursändring till ett manglande som gör att jag bara står undrar ”hur tänkte dom där?”

Men allt är naturligtvis inte dåligt. Men det finns allt några guldkorn på skivan som lyfter betyget en aning. Ska jag nämna två så är Second best är en riktigt bra melodiös rocklåt där sångaren Lars Märkers röst passar perfekt samt Circle the drain är en snabb låt där mina fötter fick lite välbehövlig motion.

Hela skivan avslutas med Iron Maiden flirten Screem for me som känns som en ren hyllning till dom engelska giganterna.
Betyget blir en sexa tack vare dom starka låtarna i mitten av skivan som annars känns ganska slätstruken.

Av Wolfman Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!