Det enkla är det geniala.

Skivrecension
Herman Frank – Fight the Fear.
Betyg 10/10
Herman Frank känner vi ju mest igen från hans tid i Accept. Fight the Fear är dock hans fjärde album som släpps under eget namn.
Med nya plattan flirtar Herman friskt med Accept klingande riff och power metal. Det är helt enkelt klassisk hårdrock i sin all sin enkelhet men det är förbannat bra. Men det geniala ligger oftast i det enkla. Jag märker när jag lyssnar igenom skivan får både min nacke och fina fötter ofrivilliga ryckningar i takt med musiken och jag vill bara skruva upp volymen några hack till.
Mäktiga powerballaden Lost in heaven avslutar hela skivan. Det tråkiga är att låten tonar ut för tidigt. Gitarrsolot på slutet hade jag lätt kunnat höra mer av.
Sången på skivan sköter Rick Altzi (Masterplan, Gathering of kings) med den äran. Övriga musiker på skivan är förutom Herman själv på gitarr, Michael Muller på bass, Heiko Schröder gitarr och André Hilgers på trummor.
Sitter ni ett gäng och förfestar inför en utekväll är detta en utmärkt platta att komma i rätt stämning till.
Betyget blir naturligtvis högt. Ska jag vara kritisk mot något så är 14 spår lite för mycket men det är petitesser i sammanhanget för kvalitén på låtarna är skyhög. Gillar du klassisk heavy metal så är detta årets bästa släpp hittills.
Jag lyfter på hatten och slänger in årets första 10-poängre.
Av Wolfman Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!