Devin Townsend – Empath

Kanada har många bra band, men det underligaste kommer från Devin Townsend som har släppt nytt på egen hand som heter Empath. Ett helt klart stark album som många kommer känna igen sig i då det är bara Devin som styrt skutan på resan.

Går nog att hitta allt på skivan med blastbeats, en solid ljudvägg till episka stycken och ballader. En man med mycket på gång och tycke för allt vilket har märkts väl på tidigare skivor, så vet han vad han vill ha. Väldigt speciellt för den oerfarne att komma in i då det är mycket att ta in. Passar inte riktigt in i en genre då det just finns, Allt.

Men det är välskrivet, Episkt och helt klar fantastiskt. Allt funkar och han gör det möjligt, Kanadensaren har slagit till igen och ingen är besviken. 10 låtar som tar 1 timme och 14 min att gå igenom vilket man kan tro blir mycket men det är så varierat att det inte märks. För albumet så hyrde han in musiker som har gett något nytt till hans skapelse, då hans band från tidigare skivor inte är med längre. En riktigt bra skiva som har mycket att ge och man hittar alltid något nytt på varje lyssning, rekommenderas i ljudsystem på passande volym.

Passar dem som gillar Opeth, Strapping Young Lad, Soen och Ihsahn

Skivbolag: HevyDevy Records

Bästa spår: Genesis, Spirits will Collide, Why? Och Borderlands

Betyg: 10/10

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!