Dream Drop- Sometimes You’re Gonna Feel Like a Loser but That’s Alright

 

Sedan Dream Drop släppte sin första självbetitlade EP för fem år sedan har många väntat på debutalbumet. Gruppen lyckas med sin trans-genre att bryta av mot det vardagliga Göteborgs-soundet och istället skapa något nytt och intressant. Influenserna är tydliga, men som med musiken så är det splittrat och oförutsägbart, men samtidigt ihop vävd på ett välformat sätt.

Inledande låten Loser skapar en känsla av att inte veta vad som väntar, den lugna sångrösten och akustiska gitarren smälter samman fint. Sångaren Joar sjunger som om han pratar med någon som står på kanten till en avgrund, redo att hoppa ner i det okända och det enda som håller tillbaka är hans sång. Andra spåret We Will Go Down svänger åt alla håll och kanter,de tunga trummorna från Olle och gitarristen Zorros snabba riff gör att tempot växlar som ett skenande tåg. Detta är definitivt ett spår som man vill uppleva live, för att utöka helheten av det ännu mer och se det få visuellt liv. Sjätte spåret You´re Sleeping Alone Tonight är av sådan kvalitet att man gärna lyssnar på det om och om igen, som en perfekt godispåse med alla favoriter i. Allt är perfekt ihop limmat med en retsam underton som gör flyktiga besök och knyter ihop säcken. Efterföljande spåret Come and Sit With Us får hjärtsäcken att knyta sig av känslostormarna som framkallas. Den desperata sången och det instrumentala vädjandet, skapar ett sound som inte liknar något som undertecknad hört innan. Det är ytterligare ett spår som man gärna har på repeat för att stänga ute resten av världen en stund. Elfte spåret Winter Star skapar både rysningar och gåshud på samma gång, alstret limmar sig fast på hjärnan som Karlssons klister deluxe. Ljudbilden är mixad så att det låter nästan lite som ett eko, vilket passar upplägget perfekt. Avslutande I Can´t Remember bjuder på några oväntade överraskningar, bland annat en del där Joarbyter från engelska till svenska. Det tillsammans med Edlings bas ger låten en helt annan tyngd mot slutet, vilket resulterar i en stark uppgörelse mellan spåren på albumet.

Att släppa sitt debutalbum är som att balansera på en vågskål, du får bara en chans att få det rätt. Och Dream Drop har utan tvekan verkligen lyckats skapa en välkomponerad helhetsupplevelse. Den röda tråden är tydlig, trots de uppenbara kontrasterna mellan verken. Moderna uttryck blandas med äldre utan att vara tröttsamma upprepningar av det som en gång redan gjorts tusenfalt. Dream Drop är utan tvekan ett band att hålla ögonen på framöver.

Band: Dream Drop

Titel: Sometimes You’re Gonna Feel Like a Loser but That’s Alright

Genre: Trans-genre, rock

Skivbolag: Gain

Releasedatum: 10/9 2021

Bästa Spår: I Can´t Remember, Winter Star.

Betyg:

Tracklist:

1. Loser

2. We Will Go Down

3. Livestream My Suicide

4. Unpure Thoughts

5. Come Apathy

6. You’re Sleeping Alone Tonight

7. Come And Sit With Us

8. If I Were To Disappear

9. Growing Pains

10. Reckless Demon Youth

11. Winter Star

12. I Can’t Remember