En grym kväll med Beast in Black.

Konsertrecension
Artist: Beast in Black
Plats: Sticky Fingers, Göteborg
Publik: Knökat.
Betyg: 9/10
Inför en länge utsåld lokal äntrar Beast in Black scenen till publikens stora förtjusning och exploderar direkt i inledande Cry out for hero från senaste albumet From hell with love.
Med två starka album i ryggen så är detta bandets första turné som headliner och som dom tar vara på det. Den 18 låtar långa setlistan bygger helt på deras två fullängdare där 10 låtar kommer från From hell with love och åtta från debutalbumet Berseker.
Med stora leenden på läpparna och en enorm spelglädje som sprider sig över hela publiken så rockar bandet sig igenom den ena låten efter den andra. Bara för att nämna ett exempel så spelar den oroligt kompetenta trummisen Atte Palokangas med stort leende hela konserten. Han bjuder verkligen på sig själv. Han snurrar på trummpinnarna, kastar dom upp i luften om vårt annat samtidigt som hans hårda taktfasta slag och dubbeltramp får bröstkorgen att vibrera.
Inför kvällens gig hade jag mina tvivel om sångaren Yannis Papadopoulos då jag på några klipp på Youtube sett att han har haft lite problem med de höga tonerna, men dom tankarna fick undertecknad snabbt äta upp då han satte varenda ton under den ca 90 minuter långa konserten.
Det enda jag egentligen saknar från kvällen är att bandet borde ha haft en livekeyboardist på scen då flera intron och synthslingor i låtarna är förinspelade vilket gör möjligheterna till improvisation väldigt begränsade men bandet väger upp detta med en stort proffsighet och sin enorma spelglädje. Man får verkligen känslan som publik att grabbarna älskar det dom gör och vill verkligen ge oss valuta för pengarna.
Betyget från kvällen blir ju naturligtvis högt. Dock får jag känslan att bandet inte har nått upp till sin fulla potential än och har minst en växel till att lägga i.
Anton Kabanen är en otroligt kompetent låtskrivare och har ett samlat ett gäng grymma musiker runt omkring sig samt en grym sångare bakom mikrofonen, vilket gör jag är helt övertygad om att till nästa turné så kommer Sticky Fingers vara en på tok för liten scen för detta grymma band.
Text och foto: Ulf ”Wolfman” Romedahl.

Setlist:
1. Cry out for a hero
2. Unlimited sin3. Beast in Black.
4. Eternal fire
5. This is war
6. The fith angel
7. True beliver
8. Heart of steel.
9. Born again
10. Repentless
11. Ghost in the rain
12. Die by the blade.
13. Crazy, mad, insane.
14. Sweet true lies.
15. From hell with love.

Extranummer
16. No surrender
17. Blind and frozen.

18 End of the world.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!