En låt som inte lämnar en oberörd.

Det händer verkligen inte ofta när jag blir träffad rakt i hjärtat av texten samtidigt som gåshuden kryper över armarna och känner att man får en tår i ögat.
Stagman gjorde det med Resan som vi gjort (sången till mig själv) och W.A.S.P. lyckades även dom med den helt fantastiska låten Miss you.

Och nu har det hänt igen för The Lightbringer Of Swedens kommande singel Farewell som släpps den 22 januari kan vara en av de bästa hårdrocksballaderna som jag har hört på länge med en text till som jag är övertygad om att alla kan relatera till då den handlar att förlora en närstående. Undertecknad kunde definitivt göra det då några till mig närstående personer tyvärr har lämnat jordelivet.

Lightbringers grundare Lars Eng har skrivit en djupt personlig text som handlar om en vän som gick bort på tok för tidigt och med hjälp av Herbie Langhans grymma stämma samt Lars gitarrspel i låten gör den helt komplett. Om det magiska solot i låten som Lars spelar med en otroligt känsla säger han så här till undertecknad när jag frågade honom om det.
”Gitarrsolot var mitt sätt att hedra honom, jag kan ju absolut inte sjunga, så därför blev de ett längre solo” och när man lyssnar på det hör man hur mycket känslor som som Lars har lagt ner i solot för det är magiskt bra.

Gillar du en maffig hårdrocks ballad så kommer du älska Farewell och om du mot all förmodan har missat bandets debutplatta Rise of the beast som kom förra året så råder jag dig att omedelbart lyssna på det för det är svensk heavy metal när den är som bäst.
När detta skrivs jobbar bandet med material till det kommande albumet som kommer släppas så småningom där tyvärr inte Farewell kommer att finnas med.

Med Farewell fortsätter Eng att hålla en så sjukt hög lägstanivå på sina låtar som man egentligen bara kan gå ner på knä och citera Wayne och Garth i Wayne’s world. ”We’re not worthy.

Videon till låten släpps den 21 januari kl 21:00.

Av Ulf Romedahl

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!