En ljuspunkt i höstmörkret.

Svenska Cyhra med Joacim ”Jake E” Lundberg och Jesper Strömblad i spetsen släpper nu äntligen uppföljaren till debuten Letters to my self. En debuten kändes sådär men med sprillans nya No Halos In Hell så har bandet hittat en nivå som är helt sanslös.
Mixa ihop lite tunga melodiska In Flames doftande riff, en snudd av tidiga Amaranthe som Jake E en gång var med i tillsammans med nyss nämndas grymma sångröst så är succén ett faktum. Man kan nästan säga att det är lite så In Flames har velat låta på de senaste skivorna men skillnaden är helt klart sången för här är verkligen en som kan sjunga.
Ett tydlig exempel är den otroligt vackra balladen Lost in time där Joacim verkligen sjunger med hela sitt register och min gåshudsfaktor stiger med 100 procent. Värt att nämnas med denna låt är att Joacim har fått hjälp med låtskrivandet av den gamla Touch medlemmen Mark Mangold.
Ljudbilden är massiv med mycket synthar. Dock försvinner trummorna lite i mellan åt men det är inget som stör mig nämnvärt
Något som jag är otroligt imponerad av är att kvaliteten på låtarna rakt igenom. 14 spår är ganska mycket men tappar aldrig intresset utan känner att jag vill ha mer och det är inte ofta jag känner så. För annars brukar standarden vara max 10 låtar för att hålla jämn kvalité men här lyckas Cyhra bevisa att det faktiskt går. Om det är något spår som är lite svagare än dom andra så skulle det vara Man of eternal rain men varför klaga på ett mästerverk till skiva?
Tack Cyhra för denna ljuspunkt i höstmörkret! Ni har precis släppt en stark kandidat till 2019 års bästa skiva.
Band: Cyhra
Album: No Halos In Hell.
Skivbolag: Nuclear blast
Releasedatum: 191115
Betyg 10/10
Av Ulf Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!