Godkänd comeback

Skivrecension
MASS – Still chained.
Betyg 6/10
Mass bildades redan 1973 och hann släppa åtta album innan bandet splittrades 1987.
I januari 2017 återuppstod bandet men dock endast med basisten Günther V. Radny som enda kvarvarande orginalmedlem.
Att bandet är tillbaka sätts direkt i inledande Back to the music som kan beskrivas som redig rockdänga med Deep Purple klingande Hammond orgel i bakgrunden.
Skivan sätter dock fart på allvar i Straight to hell som kommer som spår två. Gillar man Deep Purple så kommer du älska den här. Det luktar Richie Blackmoore lång väg och man märker helt klart vart Mass har sina rötter.
Det finns dock ett par hållhakar på skivan som drar ner betyget. Skivan på tok för lång. Har förståelse för att man vill få ut material efter en lång tystnad men tyvärr så misslyckas bandet att hålla mitt intresse vid liv på samtliga 15 låtar på albumet. Det blir lite för mycket mellanmjölk tillslut. Sen saknar jag den där riktiga topplåten. Visst. Skivan har sina stunder. Nyss nämnda Straight to hell, Time runs out och It is done tillhör de starka spåren men den där låten som sätter sig direkt saknas. Totalt sätt är Still chained en skiva som är värd att spana in om man gillar klassisk Rock N Roll men utan den riktiga toppen så riskerar den dock att försvinna i all mängd musik som släpps.
Still chained släpps den 26 april via Pride and joy music.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!