Gothminister med Biørn Alexander Brem i spetsen startade upp redan 1999. Sen dess har bandet släppt 7 album och turnerat flitigt i både Europa och andra delar av världen. De har ställt upp i den norska varianten av melodifestivalen två gånger. I år gick dom till final men fick tyvärr se sig slagna.
Den tredje maj släpper bandet nya skivan Pandemonium II: The Battle Of The Underworlds och jag blev absolut positivt överraskad eftersom jag inte är ett stort fan av Goth-metal.
Ett genomgående tema på skivan är de relativt trallvänliga låtarna. Det är ganska lätt att ta sig låtarna. Lägg till en maffig ljudbild så har du skivan i ett nötskal
Skivan inleds med tunga men ändå melodiska Battle of the underworlds och avslutas med det trallvänliga melodifestivalbidraget We come alive. En låt som andas lite 80-tals disco med Brems stora röst i förgrunden.
Det finns dock några plumpar på plattan. De två onödiga introspåren The Procession och Aftermath fyller ingen vidare funktion i över huvud taget. Näst sista spåret ”Monostereo creature” känns som en konstig utfyllnad och hade kunnat strykas alla dagar i veckan.
Ett plus ska dock ges till produktionen. Brem har producerat skivan själv och han har lyckats få fram samtliga instrument på ett föredömligt sätt.
Summa summarum ger jag plattan med beröm godkänt.
Det finns mycket bra grejer här. Dock drar tyvärr de pumparna som jag nämnde ner betyget men det är absolut en skiva som är värd att lyssna på.
Av Ulf Romedahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *