Grattis Yngwie Malmsteen!

Skivrecension
Yngwie Malmsteen – Blue Lightning
Betyg 0/10
Är det möjligt att faktiskt ge en skiva noll poäng av 10?
Efter att ha genomlidit en av Sveriges bästa gitarrister och framgångsrika genom tidernas nya alster med enbart covers så kan jag konstatera att det faktiskt är möjligt.
På coverplatta Blue Lightning tolkar Yngwie bland annat Jimie Hendrix och ZZ Top. Syftet med albumet är att han ska gå till sina rötter i bluesen. Jag kan tyvärr konstatera att Yngwies så kallade bluestolkningar låter rent ut sagt förjävligt. Sen när på en blusplatta ska man på samtliga låtar antingen hålla på med diverse gitarrloopar eller gång på gång visa hur snabbt man kan spela.
Tro inget annat. Jag anser att Mr Malmsteen är en riktigt grym gitarrist och kommer gå till historien som en av Sveriges mest framgångsrika musiker genom tiderna. Hans meriter talar för sig själv med X antal världsturnéer och miljoner sålda skivor.
Men att en man med den erfarenhet av musikbranschen som han besitter kan släppa sån här dynga övergår mitt förstånd. Han bokstavligt slaktar varenda låt på skivan och man får faktiskt anstränga sig för att inte snabbspola sig igenom låtarna eller rent ut sagt stänga av den rakt av för det så är så genomgående uselt. Och då känns i mellan åt ordet uselt för svagt för att definiera mina känslor för Blue Lightning.
Jag måste tyvärr redan nu säga grattis till dig Yngwie. Grattis till årets i särklass sämsta skiva för jag kan helt enkelt inte tänka mig att någon annan släppet en sämre platta än vad du precis har gjort.
Av Wolfman Romedahl.

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!