Grave Defiler – Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses

Independent

26 April

Death metal bandet Grave Defiler bildades 2009 i Kalmar. Under sina 10 år som band har gruppen försökt producera och släppa sin musik själva men har denna gången tagit hjälp av Tomas Skogsberg. Bandet har bland annat agerat som förband åt Deströyer 666 och har ett par videor på Youtube som visar bandets humor, men också en del av känslan i musiken.

Om vi tar upp senaste släppet Old School Slaughter från 2017 och jämför med Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses märks en tydlig förändring. Musiken drar åt samma håll, soundet är också igenkännbart men det är som att hela bandet utvecklats och bestämt sig för att det här ska bli bra, och det funkar! Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses är en EP på en snygg vit flexi-vinyl. Ep:n har tre spår och börjar med Throne of Skulls. Att Grave Defiler spelar death metal kan vi bekräfta med det här spåret. Det finns något ödesmättat i sången och melodin driver rakt in i en när man höjer volymen. Produktionen är ruskigt snygg, det finns en tydlig ljudbild och det märks att det finns en ny, tyngre botten som allting bygger på. Hela EP:n ligger på samma nivå och vill man ha en snygg EP och ny death metal att lyssna på är det här något som skulle passa bra i vilken metalsamlings om helst.

Resultatet av studiotiden 2019 är riktigt bra och det kanske man kan vänta sig med Tomas Skogsberg som producent och ljudtekniker. Skogsberg har tidigare jobbat med bland annat Entombed, Therion, Darkthrone och Grave.

Spår:
A sidan

1. Throne of Skulls
2. I Dig Your Body

B sidan
3. Famine

Medlemmar
August – Vocals
Dan – Guitars, Bass, Backing Vocals
Karro – Drums, Keyboard, Backing Vocals

Betyg: 8/10

Artwork: Colin Rodgers

Logo: Sandra Lundholm