Hammerfall dominerar.

Jag minns så väl jag såg Hammerfall för första gången. Året var 1998 och platsen var Jäger i Karlstad en kall vinterkväll. Hade aldrig hört talas om bandet men det var ju inte på grund av dom jag var där. Udo Dirkschneider var förband och det var ju han som jag ville se. Efter mitt lyckorus över att få av headbangat till ett otal Acceptklassiker så blev då Hammerfall upp på scen. Efter att ha konstaterat att detta var ingenting för mig efter fyra låtar lämnade jag lokalen och åkte hem.
Nu 21 år senare kan jag konstatera att jag får krypa till korset och offentligt be om ursäkt för sen dess har bandet från Göttlaborg blivit ett av Sveriges absolut största metalband genom tiderna.
När undertecknad träffade gitarristen Pontus Norgren i våras i samband med en förhandslyssning så förvarnade han om att nya skivan är bland det bästa dom gjort och med facit i hand så kan jag konstatera att han hade helt rätt.
Nya Dominion är en ren njutning för den som gillar Hammerfalls stil av heavy metal. Det är snabba baskaggar, tunga riff, en Joakim Cans som sjunger grymt bra och en produktion som grymt hög klass.
Firma Cans/Dronjak som skrivit 10 av skivans 12 spår har verkligen varit i sitt esse den här gången för efter ett par genomlyssningar så känner jag bara att jag vill ha mer.
Utöver de tidigare nämnda så finns Pontus Norgren som låtskrivare till Second to one och till Dead by dawn har Cans/Dronjak haft hjälp av James Michael från Sixx A.M.
Såg Hammerfalls spelning på Wacken i år via en livestream och tyckte mig se en enorm spelglädje och ett band som hittat en helt ny glöd. Det märktes att dom hade något stort på gång och nya Dominion är en ny milstolpe i bandets karriär.
Likt Judas Priests Firepower som var deras bästa släpp sen Painkiller så har Hammerfall spottat ur sig en skiva som måste ses som en av de bästa albumen dom släppt om inte det bästa.
Jag kan bara lyfta på hatten och gratulera till en ren fullträff för när 2019 ska summeras så har jag svårt att se att något annat svenskt hårdrocksband kan peta ner Hammerfall från förstaplatsen på prispallen för årets bästa svenska metalalbum.
Band: Hammerfall
Titel: Dominion.
Genre: Heavy Metal.
Skivbolag: Napalm records
Releasedatum: 16 Augusti 2019.
Bästa spår: För många för att skriva ut alla.
Betyg: 10/10.
Ulf ”Wolfman” Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!