Hast – Förlorarens Hämnd

Gaphals

12 Juni

Hast är en ny artist på den punkiga musikkartan och han släppte den 12 Juni debutalbumet Förlorarens hämnd. Här hörs starka influenser från 80-talets Thåström, 90-talets Broder Daniel och 00-talets Vånna Inget och Masshysteri.

Vid en första genomlyssning hörs influenserna tydligt, det blir lite som att dras tillbaka till det punkiga svenskrockiga 80-talet med samhällskritiska och ögonöppnande texter. Men vi finner också den kärlekstörstande smärtfyllda poesin som även den var en stor del av scenen då som nu.

Albumet startar upp starkt med Gud Är En Sjukdom som är en kärlekshistoria med ingredienser som döda ögon, att falla för allt och rösterna i huvudet. Det är en mörk berättelse som genast för tankarna till Thåström och lite Asta Kask utan att vara riktigt så slamrigt och hårt. Förlorarens Hämnd lyfter bland annat Columbine skjutningen och den trasiga själ en skadad ungdom kan ha. Ett slags dokumentär berättelse om ett liv som inte gått åt ”rätt” håll, en berättelse där huvudpersonen lovar sig själv att ”aldrig bli som dom”.

Barnen Av De Svarta Hålen är en duett med Karolina Engdahl som vi känner igen från Vånna Inget/ True Moon. Fallande Stjärnor som avslutar albumet är så klassiskt och samtidigt så mycket nutid med såväl språkbruk som melodi att det ger mersmak. Man blir nyfiken på vad som komma skall.

Det här är ett riktigt bra debutalbum. Det väcker intresset för det som en gång varit och en nyfunnen nyfikenhet på vad vi har framför oss. Det är inte utan att man börjar snegla på de gamla plattorna och det kanske är dags att ta fram Thåström, Ebba Grön och KSMB för en genomlyssning igen. Kanske är det lite Punk vi behöver just nu! Och har du ingen i samlingen kan det här faktiskt vara en bra inkörsport!

Spår:
1.Gud Är En Sjukdom
2. Förlorarens Hämnd
3. Tripprapporter
4. Barnen Av De Svarta Hålen
5. Alltid Vi
6. Fallande Stjärnor

Betyg:

/P ”The Poser” Pousár

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!