Herman Frank kan bättre

2019 släppte den forna Accept gitarristen Herman Frank albumet Fight the fear som var ett grymt bra album som undertecknad gav full pott och dessutom gav titeln årets absolut bästa album.
Så naturligtvis blev förväntningarna därefter när nu uppföljaren Two for a lie äntligen är här. Men tyvärr så måste jag konstatera att mina högt ställda förväntningar inte blev infriade.


Om föregångaren var enkel men genial så är Teo for a lie en aning mer komplicerad. Hermans rakbladsvassa riff finns där men alla låtarna håller tyvärr inte måttet. Det som räddar skivans godkända betyg är Rick Altzis röst, produktionen, inledande Teutonic order samt de tre avslutande spåren Danger, Stand up and fight och Open your mind


I övrigt så hamnar skivan i mellanmjölkens rike vilket är synd för Herman Frank är en grymt kompetent gitarrist med en hel del grymma riff i sin verktygslåda. Dessutom visar han på denna skiva att han är riktigt kompetent producent. Tillsammans med sin medhjälpare Arne Neurand har han skapat en grym produktion med en maffig ljudbild som gör att man vill skriva upp volymen lite extra.


Men totalt sett kommer skivan inte i närheten av den nivån som Fight the fear hade. Höjdpunkterna är de fyra spår som finns nämnda här ovan, medans de övriga sex spåren faller ganska platt.


Artist: Herman Frank
Titel: Two for a lie
Skivbolag: AFM Records
Relesedatum: 21/5 2021
Bästa spår: Danger & Teutonic order

Av Ulf Romedahl

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!