Det klassiska kanadensiska bandet Honeymoon Suite släpper sitt åttonde album Alive. Honeymoon Suite bildades 1981 och kan räknas som en av Kanadas mest kända band när det kommer till hårdrock och radiovänlig rock. Framförallt hade de sin storhetstid på 1980-talet då de varierade med hårdrock, AOR och även lite New Wave. Jag kan rekommendera albumen Honeymoon Suite (1984) och Racing After Midnight (1988) ifall man vill upptäcka bland bandets mer kända album.

Nu är det dock 2024 och det är långt ifrån storhetstiden på 1980-talet. Identiteten är stabil i gruppen med originalmedlemmen Johnnie Dee (sång, gitarr). Dees två främsta vapendragare är Derry Grehan (gitarr, keyboard, bakgrundssång) och Dave Betts (trummor) som båda varit med länge och i olika omgångar med gruppen, bland annat på deras självbetitlade debutalbum ifrån 1984. Producent för albumet är Mike Krompass som har högt anseende i Kanada. Han har nog haft stort inflytande då soundet genomgående är väldigt snarlikt med betoning på upphöjda toner i bakgrunden och melodislingor. Soundet och rösten låter snarast pop-artat, hade det inte varit för elgitarren och dess solon så hade detta kunnat misstas vara ett modernt popalbum. Bra exempel på det är låtarna Done Doin’ Me, Tell Me What You Want och Love Comes, hade inte elgitarren funnits där hade det låtit som något annat. I och med det klassificerar jag detta album som alternativ rock. Det alternativa ligger i symbiosen mellan den pop-artade produktionen och bandets rockiga identitet.

Det är stabila och välproducerade låtar när man går igenom skivan. Johnnies röst låter också väldigt ung i albumet, man skulle tro att han var i 20-årsåldern igen. Så på det viset har Krompass lyckats bra i mixen. Bra exempel är låten Find What You’re Looking For som har en ung själs framtoning. Bästa låten är för mig helt klart Give It All, den tydligaste hårdrockslåten i hela albumet. Låten är en ganska typiskt låt för moderna alternativt rockband i Amerika som spelar lite snabbare och hårdare, men ändå polerat.

För att sammanfatta så är Alive ett välproducerat album med tydlighet i sitt sound och bra mixning. Här har Mike Krompass gjort ett bra jobb och fått bandet att låta ungt och fräscht. Bara detta höjer upp betyget. Men låtmässigt är det inte lika spännande, utan det är mer stabilitet och lättuggat. Förväntar man sig klassiska Honeymoon Suite så får man tänka om. Istället är skivan mer ett bra exempel på Kanadas långa tradition att producera radio vänligt och välvårdad rock.

Genre: Alternativ Rock, Soft Rock

Skivbolag: Frontiers Music Srl.

Betyg: 5/10

Bästa låtar: Find What You’re Looking For, Give It All

Recension av: Anthony Ceylan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *