Karess – Bon Mirage

Vad har Top Gun och Miami Vice gemensamt?
Både TV-serien och filmen hade grymma soundtracks och ett tidstypiskt sound. Så när två medlemmar ifrån ett av Sveriges bäst säljande Melodic Rock band slår sig ihop, går all in att återskapa AOR ala TV/Film från 80-talet får vi Karess. Medlemmarna har tagit alias inför släppet i ett humoristiskt grepp i att skapa retro-AOR. Läs denna pressrelease och man kan inte annat än småle.

”Bandet består av Kris Karess (sång, saxofon) och Rik Karess (gitarr, bas, programmering) med lite hjälp från andra namnkunnigt folk som 80-talsmogulen Vic ”The Lick” Vincinelli eller powerdrums Dani DiToro. 
Bandet gör stor sak av att inte skriva om några, vad de anser är ointressanta ämnen, som politik, religion, sex eller klimatfrågor. De gillar mer bilar, snabba jetskis eller rätt par loafers till den vita linnekostymen.”

Karess


Karess har tidigare släppt singeln Christmas Time in Anaheim och följer nu upp med EP:n Bon Mirage.
Call on Me, True Love, Tainted Gown och Tokyo Star är titlarna. Den förstnämnda kan ge en känsla av melodifestivalen 1989 med ett skönt gitarrsolo. True Love är en är den bästa låten av de fyra, en ren AOR-låt i tidsandan som tidigare nämnts. Här gästa Karess av Cookie ( även det ett alias om någon trodde annat) som gör att låten får en extra push.
Tokyo Star har nästan lite Italy disco över sig och ligger klart rätt i den profil bandet lagt upp. Billy Oceans ”When the Going Gets Tough” är en annan referens jag får i den nämnda låten.

Helhetsintrycket är att det är catchy snyggt producerat samt att det går och höra att de verkligen haft roligt kring sina alias. Med en släppt EP skulle jag gärna se att vi fick en fullängdare då jag tror att de skulle kunna uttveckla sitt projekt till fullo.

Band: Karess
Titel: Bon Mirage
Genre: AOR
Skivbolag: Karess
Releasedatum:
Bästa spår: True Love
Betyg: 8/10

Mathias Westman

Liked it? Take a second to support Mathias Westman on Patreon!