Ny Skivrecension: Sons of Apollo – ”MMXX”.

Komplex hårdrock!

Sons of Apollo är den senaste i raden av så kallade supergrupper och det är verkligen en stark line-up som mönstras.

Bakom mikrofonen har man Jeff Scott Soto från Talisman. På gitarr hittar vi Ron ”Bumblefoot” Thal som bland annat spelat med Guns N Roses. Derek Sherinian som var med i Dream Theater mellan 1994 -1999. På trummor hittar vi hans gamla bandkamrat från nyss nämnda band Mike Portnoy och på bas hittar vi Billy Sheehan som knappast behöver någon närmare presentation.

Bandet släppte sitt debutalbum Psychotic Symphony 2017 och 2019 kom det ett livealbum med både eget material och några covers.

Nu skriver vi ett nytt decennium och bandet firar detta med att släppa nya albumet som fått namnet MMXX

För er som gillar progressiv metal så kommer ni inte bli besvikna. Man skulle nästan kunna kalla detta Dream Theater två för i mellan åt låter det väldigt likt. Men den stora skillnaden är att Sons of Apollo har en betydligt bättre sångare i Jeff Scott Soto.

Annars så är skivan fylld med musikslingor som man inte trodde fanns där musikernas kunskaper verkligen sätts på prov. Dock kan jag känna att det blir lite för mycket av goda. För att bara nämna ett exempel så klockar det avslutande spåret New World Today in på imponerande 15 min och 50 sekunder men tyvärr så tröttnade jag efter ungefär hälften av låten. Den är snyggt framförd men det blir bara för mycket av diverse solon och konstiga slingor.

Men albumet är bra producerat och jag måste återigen nämna Jeff Scott Soto som sjunger som den mästersångare han är.

MMXX får ett fullt godkänt betyg men musiken är tyvärr lite för komplex för min smak.

Artist: Sons of Apollo

Titel: MMXX

Genre: Progressiv hårdrock

Skivbolag: InsideOutMusic

Betyg 6/10

Av Ulf Romedahl

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!