Det är en ganska oväntad plats för ett rockevent: en skaldjursresturang, modell finare. Men det är i alla fall där, på Oyster Bar, i hjärtat av Östermalm i Stockholm, vi hittar Ryan Roxie (Alice Cooper, Casablanca, Roxie 77, ex Slash’s Snake Pit, mfl.) och Anton Körberg (Roxie 77, Boots On) en regnig kväll i mars. Bland skaldjurspaletåer och humrar spelas akustiska versioner av allt från egna Roxie 77-låtar till ”chefen” Alice Cooper’s hits, och ett par David Bowie-covers, som gästas av den fryntlige restaurangägaren Björn Almbladh. Med i setlistan finns också ”Downtown” av det band jag själv håller varmast om hjärtat av Ryans alla band och projekt:  Casablanca, och gästas av designern Erwan ”Stone” Lengline, som har jobbat med Ryan i flera projekt, såsom hans ”All Excess Pass” och plektrumset för Alice Coopers band.

Anton och Ryan är en duo som inte bara fungerar utmärkt musikaliskt, inte minst i partierna där Anton sjunger backing vocals, utan är också två personer som, efter så många år i samma band, är ett riktigt radarpar. Mellansnacken är spontana och genuint roliga, vilket gör sig extra bra vid den här typen av spelningar.

Ryan, har varit en lika självklar del av Stockholms rockscen, som han är Alice Coopers högra hand, i över 15 år, men snart bär flyttlasset söderut, nästan så långt söderut man kan komma: Kapstaden. Det blir en kväll fylld av nostalgi, utan att vara sentimental. Ingen avskedsfest med onödiga krusiduller, trots den champangestinna och hummersoppsdoftande atmosfären. Så rock’n’roll det kan bli på Östermalm, och med ”Poison” på akustisk gitarr.