Glad i hågen styr jag kosan mot Sticky mitt i Frölunda-Färjestad matchen stolt bärande min Streamline t-shirt, ett band jag nu följt ända sedan deras första gig på Sticky Fingers 2014. Ikväll bjuds vi inte på några nyheter utan det är material från fjolårets utmärkta, och självbetitlade, debut som avhandlas.

”No rest for the vicar” inleder. Energinivån är hög trots att det fortfarande är lite glest i lokalen. När ”Barerly running” drar igång börjar det dock fyllas på ordentligt med folk. Detta är en rapp hårdrocksboogie som doftar både Mr. Big och Van Halen, men det är något som skaver. Den sitter inte riktigt hundra och ljudbilden känns bångstyrig. Avsaknaden av Niclas Arkbros sköna klaviatur i kombination med en ljudtekniker som verkar ha somnat förtar känslan. Som de proffs Streamline nu är räddas låten ändå mot slutet av ett grymt ös.

Tyvärr fortsätter ljudproblemen under ”Freerider ” där framförallt trumslagare Efraim Larssons körsång knappt hörs alls. Den annars läderlungsförsedda vokalisten Gabriel Lindmark verkar inte heller vara helt i form ikväll vilket efter spelningen logiskt får sin förklaring: luftrörskatarr. Istället för att ställa in trotsar han doktorns rekommendation och kör på. Kanske inte det bästa beslutet för de arma stämbanden men the show must go on!

Kvällens stora vinnare är ”Get what’s coming” som präglas av tunggung och sväng. Jhohnny Göransson och Olle Lindahl publikfriar med snygga gitarrdueller och bandet verkar nu ha hittat formen. ”Blind” med sitt grymma riff och sköna groove får avsluta kvällens set, vilket den gör med den äran.

Ikväll har Streamline haft oddsen emot sig med både sjukdom och halvdant ljud, men det maskeras på ett kompetent sätt av hinkvis med jävlaranamma och energi. Mikael Planefeldt showar som vanligt loss ordentligt och Efraim Larssons mimik och röj bakom trummorna är som alltid en fröjd att se. Nästa gång hoppas jag dock innerligt att man har hittat en ny keyboardist och att halsproblem inte sätter käppar ihjulet för Gabriel som annars besitter en gudabenådad pipa.

Streamline – Sticky fingers Göteborg 2018-11-23

Betyg: 6/10

Setlist:

No rest for the vicar

Pay the price

Save me

Barerly running

Freerider

Get what’s coming

Blind

Peter ”Amber St. Pete” Johansson