2018 släppte Lillasyster EP:n Svensk jävla metal och nu är fullängdsplattan med samma namn här. Skivan innehåller förutom de låtarna som fanns på EP:n fem helt nya låtar.
En av de nya är Utan ryggrad som inleder skivan med en riktig käftsmäll. Efter det uppvärmade introt exploderar låten med ett riff som gjorde att undertecknad plockade fram lufttrummorna med tillhörande headbanging.
Att plattan heter Svensk jävla metal hindrar inte bandet att bjuda på två låtar på engelska. Enemy och My back and your knife varav den sistnämnda är den helt klart bästa av dom där bandet öser på och Martin sjunger riktigt bra
I låten Winterdäck visar återigen Westerstrand vilken grymt kompitent sångare han är för samtidigt som han sjunger rent så lyckas han även få in sina kraftfulla toner på ett grymt sätt plus att han sjunger den själv utlämnade texten med stor inlevelse.
Svensk jävla metal är en riktigt stabil rockplatta som dock faller lite på ojämnheten. Här finns guldkornen Utan ryggrad, Winterdäck, War Machine och Forgätmigej som är riktigt bra medan resten av låtarna ligger strax därunder rent kvalitétsmässigt.
Lillasyster visar tillsammans med bandet Stormen går verkligen i bräschen för att man kan göra hårdrock på svenska och att man inte alltid behöver sjunga på engelska för att det ska låta bra.
Artist: Lillasyster
Titel: Svensk jävla metal
Relesedatum 22 januari 2021
Skivbolag: Gain
Bästa spår: Utan ryggrad, Winterdäck, War Machine, Forgätmigej

Av Ulf Romedahl.