Lite för mycket experiment.

Full av förväntan trycker jag på play och börjar lyssna på Iowas stolhets nya alster. Jag glömmer direkt det totalt onödiga introspåret som jag inte förstår varför det finns där i över huvudtaget och ger mig på andra spåret Unsainted och kan konstatera att Slipknot är tillbaka på allvar. Även med spår nummer två Birth of the cruel får vi vår en klassisk Slipknotdänga där Corey låter argare än någonsin.
Men i tredje låten Death because of death börjar jag klia mig på flinten och undra vad fan dom håller på med. Under 1 minut och 20 sekunder sjunger Corey exakt samma sak och jag undrar bara varför? Låten påminner om att man likt en buddhistmunk sitter och ber och vill komma till Nirvana. Totalt obegripligt.
Just där försvann en del av mitt intresse för skivan och jag fick kämpa för att få upp det igen. Det finns några ljuspunkter kvar på skivan. Liars funeral tar lite vid där Snuff slutade dock är den sistnämnda klart mycket bättre. Red flag sitter där den ska men efter det tar lite av det roliga slut.
Avslutningen är en konstig mix där bandet experimenterar för fullt men det låter stundtals riktigt uselt och olyssningsbart.
Kontentan av nya We are not your kind blir tyvärr totalt sett en besvikelse. Jag kanske är gammalmodig som tycker att vissa band ska låta som dom alltid gjort men i Slipknots fall så tycker jag att dom olika musikaliska experimenten tar bandet åt fel håll.

Jag gillar mixen av stenhård metal med dom melodiska inslagen där Corey visar att han är en sångare av rang men här blir det tyvärr lite för mycket.
Men live vet vi ju vad bandet går för så när dom kommer till Sverige nästa år så finns risken att jag kommer vara på plats ändå.
Band: Slipknot
Titel: We are not your kind.
Genre: Heavy Metal.
Skivbolag: Roadrunner records.
Releasedatum: 9 Augusti 2019.
Bästa spår: Unsainted
Betyg: 5/10.
Ulf ”Wolfman” Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!