Live Recension: Sanctrum och The Vice i Karlstad

Karlstad Rockbar, en kylig kväll och står i väntan utanför på min kontakt person. Ska fota två grupper som spelar. Kommer in i en trevlig lokal, inte så många här än. Ikväll spelade även Avatar på Nöjesfabriken. Sätter mig och pratar lite med banden som ska spela, Sanctrum och The Vice. Trevliga grabbar, första från Uppsala och spelar döds med trash influenser. Andra från Norrbotten och spelar sinister rock med mycket sleaze influenser.

Rätt lugnt när Sanctrum går upp på scen och ska dra igång, bra engagemang och energi från sångaren Irfan Cancar som försöker få igång publiken. Det är ett bra drag och riktigt tajt samspel från alla, finns några eldsjälar från publiken som är framme vid scenen. Resterande vilar sig troligen inför nästa akt med en öl eller två. Väldigt bra ljud för den lilla lokalen, ljust och bra vilket underlättade för foton. Lite varierat med låtar framförs, Cancar ger järnet och resterande hänger på vilket gav en upplevelse i sig. Inga som helst fel, en fläckfri konsert som jag gärna går på igen.

Nu har bandet gått av och det verkar vara mer på plats, det är väntetid på nästa akt men folket håller sig nöjda med valfri dryck och hårdrock i högtalarna.

Power trion The Vice går upp och checkar en sista gång så allt är stämt och funkar. Ombyte sen är det rocka på. Förra aktens musik är jag mer van med, men det här var en överraskning som gav en helt annan upplevelse som sent ska glömmas. Det var drag från första stund, Vilket uppträdande. En helt annan energi som var just helt sinister, svår beskrivet. Bra scenspråk som fick musiken att verka mer framåt. Atmosfären fyllde rummet under hela spelningen och nu var det betydligt mer folk och även framme vid scen. Bra ljud och fantastisk spelning framförd, god lycka till båda banden för kvällen. Helt klart perfekt, kunde ha vart mer folk men svårt att mäta sig med Avatar, för tillfället.

av: Robin ’Gråben’ Gustafsson