Lucer/L.A. Collection

Köpenhamnsbaserade Lucer har beskrivits som som det mest lovande bandet från Danmark på 10 år efter debutalbumet Bring me the good news som såg dagens ljus 2016 en skiva som lade grunden till att bandet fick turnera runt om i Europa i två år och göra mer än 250 spelningar. 2019 kom uppföljarenGhost Town och nu är det dags för bandets tredje fullängdare L.A. Collection.


På första skivan kan jag höra influencer från band som t.ex. The Hellacopters, D.A.D. och Gluecifer medan andra skivan för mina tankar till 90-talets britt pop och band som Blur och The Stone Roses.L.A. Collection tar ett steg i en helt annan riktning. På sitt tredje släpp låter Lucer väldigt mycket AC/DC och Airbourne. Jag funderar på om de olika stilarna är tänkta som hyllningar till musik bandmedlemmarna har lyssnat på och tycker det är mycket intressant med denna kraftiga variation mellan de olika skivsläppen och hur bandet ska få ihop det vid sina livespelningar? Hoppas jag får möjlighet att se Lucer och få svar på frågorna.


Bandet har åstadkommit nio låtar som platsar på vilket party som helst, som är lätta att ta till sig och som får en att vilja röra på fläsket. Här finns allt som man önskar av en AC/DC skiva. Coola introriff, skönt bluesrockgung men också ett par lite snabbare låtar vilket kanske låter mer Airbourne än AC/DC. Lucer är ett spännande band som jag vill höra mer av och skivan borde vara ett givet köp för fans av nämnda Australiensiska band.

Line-up:
Lasse Bøgemark: Vocals & Bass
Anders Bøgemark: Guitar
Kristoffer Kristensen: Guitar
Jonathan Nørgaard: Drums

Bäst på skivan: Roll the dice och Vintage Rock’nRoll

Releasedatum 30 juli

Marcus Ahlberg