Jag börjar med ett fint minne från sommarens upplaga av Gefle Metal Festival. På den sista festivaldagen skulle jag och mina vänner runda av på vårt hotellrum. Efter tre dagar med stenhård musik var det som att färdas bort till en annan värld när vi började spela Lustre på vårt hotellrum. Det är ändå något magiskt att kunna somna in till Lustres toner, speciellt efter en grym festivalhelg. Lustres musik passar in i vardagens maskineri, musiken ger hopp och frid. Oavsett ifall du är på en buss kl. 05:37 i de småländska skogarna eller i en hetsig miljö i våra storstäder så finns Lustre där för dig. Lustre är även Nachtzeit. Artisten bakom Lustre och Nachtzeit finns på skivbolaget Nordvis. Lustre startade sitt samarbete med Nordvis redan år 2012 och har sen dess varit en trogen artist på skivbolaget. Nu år 2022 kommer Lustres nya EP “A Thirst for Summer Rain”.

Här är musiken är extremt vackert, andligt, och förföriskt. Det är dags att dyka ner i dessa fyra nya låtar. 

 När jag lyssnar på denna EP måste jag lyssna på hela skivan. Egentligen känns allt som en enda stor känsla. Ett sant konstverk. Medan jag lyssnar är det omöjligt att inte måla upp bilder inne sitt sinne. Jag ser storslagna skogsområden, fjäll, och människor som beskådar detta. Oavsett vem som lyssnar så är jag säker på att de också målar upp grandiösa vyer inombords. Dem väldigt avslappnande melodierna  kontras med tunga gitarrer och är ett helt magiskt samspel. Detta upplevs på hela skivan. Detta är verkligen atmosfärisk/ambient black metal i sitt essä. “Thirst” är låten som släpptes som singel inför EPn, ett klokt val. Här fångas allt som “A Thirst for Summer Rain” kommer att erbjuda. Dock kommer inte Lustre vara för alla, men det borde vara. Det är ett speciellt ställe som man hamnar på när musiken drar igång. Då måste man vara beredd på att släppa de typiska vers och refräng uppbyggda låtarna. Här är det helheten som spelar roll. 

“Faith” bjuder på ett väldigt filmiskt avslut. Det är episkt och sorgset. Resten av låten är tyngre men slutet knyter ihop säcken så vackert. Ibland önskar jag att skivan är längre men ibland inte heller. Varför? Jo för det är alldeles lagom men dessa fyra låtar som framhäver hela känslan och det räcker faktiskt. Målet är nått. Lustre har ju massor av låtar i sin historik och tidigare låtar som “The First Snow” har sin tydliga känsla att framhäva. Det är det som är så bra med denna typ av musik, det finns alltid ett tillfälle för denna musik att ta plats i livet. Missa för övrigt inte resterande av Nordvis artister ifall du uppskattar musik som Lustre. Det finns massor av musik på Nordvis som skapar stora känslor. Nu drömmer jag mig tillbaka till hotellrummet i Gävle, synd att inte  “A Thirst for Summer Rain” fanns redan då. 

Släpps den 26/8-22.