Metallica levererar som vanligt.

Skivrecension
Metallica – Helping hands. Live and accustic.
Betyg 8/10
Metallica är en maskin som bara kör trots att dom snart har hållit på i nästan 40 år. Och det känns som att hungern att fortsätta lira inte kommer ta slut på bra länge.
Bandet har sedan många år tillbaka kört några akustiska gig för välgörande ändamål och äntligen får vi njuta av detta på skiva och slippa förlita sig på diverse bootlegs och Youtube klipp.
All within my hands är bandets egna välgörenhetsorganisation och denna exklusiva konsert inspelad i San Francisco drog in hela 1.3 miljoner dollar.
Skivan är en ren njutning att lyssna på. Det är otroligt kul att höra några klassiker som är omarbetade så dom får nytt liv. Till exempel All within my hands from utskällda St Anger är klasser bättre här än på studioalbumet. Även bleeding me från Load tillhör en av skivans starkare spår.
Vi bjuds på åtta egna låtar samt fyra covers i avskalad form. Deep Purples When a blind man cries, Nazareths Please don’t judas me, Blue Öyster Cults Veterans of the phychic wars samt Bob Seegers klassiker turn the page framförs med bravur.
Skivans sista spår är också det svagaste. Hardwierd är ingen låt man ska framföra akustiskt om man försöker spela den som den låter på studioalbumet. Det låter tyvärr inget vidare men det är också egentligen den enda riktiga plumpen i protokollet för annars låter skivan riktigt bra och för min del får gärna Metallica släppa mer sådana skivor.
Av Wolfman Romedahl.

Liked it? Take a second to support Ulf Romedahl on Patreon!