Midnite City, There Goes The Neighbourhood

Hair metal bandet Midnite City har släppt en uppföljare till den själv betitlade debuten. There Goes The Neigbourhood landade den 19 oktober, på AOR Heaven, med 11 låtar som låter som en ren hyllning till Sleaze och pudelrocken!

Klart lättsmält hair metal, syntharna och körerna tar en onekligen tillbaka till hair metalens storhetsdagar. Permanentat hår och leopardmönstrade spandex. Flickidoler och den som alla killar ville vara. Bandet som kommer från Nottingham i England startades upp 2017 men har redan en solid känsla, det märks att de är erfarna musiker.

Låtar som You Don´t Understand Me och Life Aint Like This On The Radio är rena radioplågor á 1992. Ändå kan jag inte låta bli att digga. Melodierna är enkla men väl genomtänkta och det finns en hel del talang I det här bandet.

På sjätte plats på albumet kommer en lite lugnare låt, Tonight You´re All I Need. Jag kan se den svartvita videon framför mig med en Madonna look a like som sörjer det brustna hjärtat sångaren, Rob Wylde sjunger om. Låten efter, Hard To Get Over fortsätter i samma spår med brustna hjärtan och en aning högstadiedisco. Men det slutar inte där! Låt nummer nio, Heaven´s Falling är tryckarlåten. Tro mig, jag älskar den! Det är en riktigt klassisk ballad med de hängande öppna ackorden och reverb så det rinner över. Gitarrsolot är grymt och cleant, pianot och körerna är klockrena. Sista låt ut är Until The End. Min musiklärare sa allt ”Leave them wanting more” och lite så är det här. Det är käckt och man vill liksom ha, bara en låt till…

Jag tycker ändå att skivan har ”det”. Hade den varit sämre producerad hade den känts som en parodi på hair metal men de lyckas pusha den över gränsen till ett seriöst album som jag säkert kommer lyssna på flera gånger. Perfekt för förfesten innan en sväng till lokala hårdrockspuben för music-quiz på en torsdag.

Sämst: Första låten på albumet Here Comes The Party, lite för platt för att vara en partylåt som ska starta upp kalaset. Antagligen en sjukt bra låt live men här når den inte hela vägen fram.

Bäst: Heaven´s Falling, utan tvekan.

Betyg: 8/10

/P. Pousár

Liked it? Take a second to support Pauline Pousar on Patreon!