Mimikrys projekt är i hamn

Tror dom flesta vet vid det här laget hur Mimikrys förgrundsfigurer Hjalle Östman och Jonas ”Heavy” Stentäpp tog steget rakt in i det svenska folkhemmet. Om du inte vet så är Google din bästa vän.

Under 2020 skapade bandet ett riktigt mastodont-projekt där man släppte en singel/månad med en A & B sida vilket innebär två låtar/singel. Dessutom finns en musikvideo till samtliga A-sidor vilket gör det hela ännu mer imponerande. Den andra april släpptes albumet Splitter där Mimikry samlat samtliga 24 spår på en enorm dubbel CD + ett bonusspår.

Inledningen av skivan är salig blandning där jag får tydliga vibbar av Joakim Thåström. Man får en bit av Ebba Grön, Imperiet och Thåströms tidiga soloskivor. Men det finns även vibbar av The Offspring och i låten Är det ok om jag går ut och mördar någon ikväll, snälla Mamma, finns det en tydlig koppling till The Misfits klassiker Mommy, Can I go out and kill tonight?

För att vara ett projekt där bandet har satt pressen på sig själva att producera ny musik kontinuerligt måste jag ändå vara imponerad över slutresultatet. Sen håller absolut inte alla låtar samma jämna kvalité vilket absolut påverkar betyget men undertecknad är absolut imponerad över att bandet lyckades ro projektet i hamn.

Några guldkorn finns det i detta enorma släpp. Den tidigare nämnda Misfits kopplade låten. Inledande ”Dom ljuger” är en liten passning till våra ljugande folkvalda politiker.

Men överlag är låtarna ganska mediokra men bandet ska ha cred för sin kreativitet. Det är inte lätt att spotta ur sig grymma låtar på löpande band så betyget blir absolut godkänt.

Artist: Mimikry

Titel: Splitter

Skivbolag: Krypton records

Relesedatum 2 april 2021

Bästa spår: Dom ljuger, Är det ok om jag går ut och mördar någon ikväll, snälla Mamma. Låt dom gå

Av Ulf Romedahl