Ny Skivrecension: Nestor – ”Kids In A Ghost Town”.

Om vi ska bortse från bandets paus mellan 1995 – 2017 så har bandet spelat tillsammans sen 1989 och släppt 2 EP:s. Nu skriver vi 2021 och det är äntligen dags för Nestor att släppa sin fullängdsdebut.

Första singeln ”On The Run” har snurrat frekvent på bland annat Bandit Rock och det är en kanonlåt. Undertecknat kan även varmt rekommendera pianoversionen av låten för den är rent ut sagt magisk. Dom starkaste spåren på skivan är utan tvekan de två andra singelsläppen 1989 och den grymma duettballaden Tomorrow med 80-tals ikonen Samantha Fox.

I 1989 är det verkligen Melodic Rock av högsta kvalité. Det andas 80-tal men det låter ändå nytt och modernt. Förutom de tre singlarna så finns det sju spår till på skivan. Ska jag nämna några så är titelspåret ”Kids In A Ghost Town” en skön rockdänga med bland annat lite Gary Moore vibbar med en text som är lätt att sjunga med i. Samma sak med ”Stone Cold Eyes” som förutom är allsångsvänlig så är den väldigt snyggt arrangerad.

Firesign är skivans hårdaste spår med mycket gitarrer men samtidigt väldigt melodisk. En grym låt när man cruisar på motorvägen i 110 km/h.
Dock finns det 2 små plumpar i protokollet och det är ”These Days” och den avslutande balladen ”It Ain’t Me” Inga dåliga låten egentligen men dom föll mig helt enkelt inte i smaken.

Men skivan innehåller ändå tillräckligt med höjdpunkter för att jag tycker att man nästan begår snudd på tjänstefel om man inte ger detta band band från ”Västgötaschlätta” en rejäl chans. Det är dom värda.

Band: Nestor
Titel: Kids In A Ghost Town
Releasedatum: 22 oktober 2021
Skivbolag: Electric Lodge
Bästa spar: 1989, On The run, Firesign, Tomorrow, We Are Not Ok, Kids In A Ghost Town,
Av Ulf Romedahl