Duracellkaninen Robert Majd har minst sagt hållt sig sysselsatt under pandemin. Den produktive basisten släppte för bara några månader sedan både ny studioplatta med Metalite och liveplatta med Captain Black Beard, som också nyligen spelat in material till ett kommande album.

Som om detta inte vore nog har han också hunnit spela in två (!) album till sitt soloprojekt Night Hawk”, uppkallat efter Stallone rullen ”Nighthawks” (1981). Midnight Hunter” heter den första skapelsen där Majd har bytt bas mot gitarr, blandar egenskrivet med covers samt lånar in såväl rutinerade musiker som ett helt koppel av grymma sångare. Bland de mer celebra vokalisterna märks Chips Kiesby (Sator), som också lägger gura på ”Breaking The Chains” samt Linnéa Wikström Egg (Ex Therion, At The Movies) som lånar ut sin kraftfulla stämma till ”Just Let Go”.

Originalkompositionerna som utmärker sig mest i mina öron är ”Stay Alive” med Peter Larsson (Manny Ribera) i bästa Rob Halford mode samt ”Here Comes The Beast”, en högoktanig rökare med en sångare kallad Qwazi som sjunger så adrenalinet sprutar ur öronen. Robin Erikssons (Degreed) tolkningar av ”I Will Survive”, en cover av en osläppt Ace Frehley/Frehley’s Comet demo från 1984, och 220 volts kultklassiker ”Firefall” utgör gräddan av de obskyra covers som presenteras här.

En annan kul grej är att Björn äntligen får göra en Björn! I detta fallet är det ”I Used To Love This City” där Strid (Soilwork, Night Flight Orchestra) tolkar Skifs, och det låter som alltid helt förträffligt.

Avslutande ”It’s A Mad Mad World” av kultförklarade brittiska Weapon är kanske ett inte helt oväntat coverval med tanke på Majds vänskap med bandet. Här klanderfritt framförd av Peter Larsson vid micen.

Erik Modin (Wildness), Jona Tee (H.E.A.T) och Sverker Widgren har rattat ljudet och resultatet blir ett modernt och naturligt varmt sound med fokus på energi och jävlaranamma. Det här är måhända ingen platta som kommer gå till historien, men det har å andra sidan knappast varit målsättningen. Det ”Midnight Hunter” däremot har tonvis av är spelglädje, adrenalin och uppkäftig rock’n roll och det räcker långt. Det här projektet hade varit fantastiskt att uppleva live och ”Midnight Hunter” kan med fördel bistå som stämningshöjare på vilken sommarfest som helst där partyt behöver en spark i röven. Mycket trevlig lyssning, indeed!

Medverkande:
ROBERT MAJD: guitar
HENRIK JOHANSSON: drums
GEORGIOS VAMVATSICOS: bass (track 3-7, 9, 11)
JONA TEE: bass / keyboards /
backing vocals (track 1, 2, 8) / vocals (track 10)
LINNÉA VIKSTRÖM: vocals (track 2)
QWAZI: vocals (track 1, 8)
PETER LARSSON: vocals (track 3, 11)
ROBIN ERIKSSON: vocals (track 4, 9)
CHIPS KIESBYE: vocals / guitar (track 5)
LUKA RAVASE: vocals (track 6) backing vocals (track 9)
BJÖRN STRID: vocals (track 7)
CHRISTIAN EK: backing vocals (track 5, 7)
NICK MK: laughter (track 1)
ERIK MODIN – percussions / keyboards

Track 1, 2, 8, 10 recorded by JONA TEE at Yardstreet Studios
Track 3-7, 9, 11 recorded by SVERKER WIDGREN
at Wing Studios & ERIK MODIN at Foxx Studios

Mixed & mastered by ERIK MODIN
Logo & original art work by ROBIN GNISTA
Front ablum cover by NELLO DELL’OMO

Track list:
Miracle
Just Let Go
Stay Alive
I Will Survive
Breaking The Chains
Come To Me
I Used To Love This City
Here Comes The Beast
Firefall
On My Own
It’s A Mad Mad World

Band: Night Hawk
Titel: Midnight Hunter
Genre: Hårdrock
Skivbolag: MR Records
Releasedatum: 8/7
Bästa spår: I Will Survive, Here Comes The Beast, I Used To Love This City, Firefall, Stay Alive, Breaking The Chains
Betyg: 7/10

Peter ”Amber St Pete” Johansson