You Wanted The Best! You Got The Best! The Hardest Band In The World! KISS!

Efter soloplattorna 1978 kom Dynasty 1979 och 1980 kom albumet Unmasked ut och resten är Kisstory den mjuka vägen. Många fans tappade intresset för bandet under denna period. Detta är ju inte Kiss på riktigt längre.  Poprock liksom för bövelen! Undertecknad har själv haft en blandad relation till dessa två album sen tonåren. Idag 50 plus tycker man faktiskt dessa album växt med tiden. De är riktigt bra och många fans av bandet tycker det idag också! De har åldrats med värdighet och tack vare författarna Carl Linnaeus och Alex Bergdahl kan vi efter att ha läst deras tredje bok om Kiss känna vi har fått syndernas förlåtelse som fans att öppet tycka dessa två album är genial rock/pop musik av högsta klass!

Den Sista Dynastin är fantastisk bra för oss som gillar bandet Kiss. Författarna har gjort ett gediget arbete om varför bandet gick från ett tuffare sound till att försöka gå från att vara de ungas band till att nå mer mogen publik ute på arenor och discogolv. Kiss ville hitta ett sätt att få en mer vuxen publik.

Precis som deras två tidigare böcker Partners In Crime 1 och 2 är även Den Sista Dynastin starkt präglad av författarnas personliga nörderier om sina husgudar Kiss. Det är både roligt och fantastiskt hur de båda  författarna också går igenom bägge albumens låtar. Låt för låt. Helt underbart att läsa om!

Författarduon med samtliga böcker i serien.

Väldigt trevligt också att man även tar upp Eric Carrs liv innan han ersätter Peter Criss bakom trummorna. Man skriver även i boken om Peter Criss och hans första soloalbum efter han slutade/sparkades från bandet och detta ger boken en extra krydda. Bonus är också intervjun med producenten Vini Poncia! Det är ju sånt som får oss som älskar bandet att älska den här boken, Den Sista Dynastin!

Tack för ett utmärkt arbete och skrivande Carl och Alex!  I Love It  Loud!

Längtar redan till den fjärde boken om det där bandet som kommer överleva jordens undergång.

Författare: Carl Linnaeus & Alex Bergdahl

Release: 3/6 2022.

Förlag: Gain.

Till sist: Damma av era album för efter denna bok är såren läkta och ge albumen några varv på vinylspelare,  kassetbandspelaren eller ladda ner Dynasty och Unmasked. Det är helt enkelt briljanta AoR album bägge två! Så läs och köp boken! Ni kommer älska den lika mycket som jag gjorde!

 Betyg:

 

Mattias ”Mp3” Petré.