Äntligen kommer nu den fjärde boken om Kiss – Time Traveler ( En osminkad odyssé) ute nu den 24 november. Efter de tidigare böckerna ”Partners in Crime 1 och 2” samt ”Den Sista Dynastin”får vi alltså historien om Kiss osminkade period från 1983 fram till 1996 då bandet återförenades med alla fyra orginalmedlemmarna åter igen i Reunion Tour som givetvis blev en succé över hela världen.

Kissnördarna Alex Bergdahl och Carl Linnaeus har alltså återigen grävt djupt i Kiss historia och nu om den osminkade perioden som för många fans känns lite bortglömd idag när man ser den stora rockcircus som Kiss har blivit. Det är en viktig period i bandets historia de skriver om. Många av dagens fans har ju faktiskt upptäckt bandet just under denna perioden och ändå blivit frälsta av musiken trots att de kastade sminket för gott ett bra tag!  I nya boken har man valt att fokusera på varför bandet valde denna väg och hur de skulle återfå populariteten bland fansen efter att man efter några poppigare album tappat tidigare fans från de första gyllene åren på 1970 talet. Så ”Time Traveler” ger oss en inblick i ett band som stod och stampade och försökte överleva och vinna tillbaka sina fans under den osminkade perioden.

Sen får vi också en inblick i Kiss relation till det nya TV rummet som blev oerhört viktigt för alla band och artister, nämligen MTV! Så även Kiss gjorde ju en och annan video under denna osminkade period vilket tas upp i nya boken och som hett diskuteras om dessa videos vara eller icke vara på hur man skulle tycka om dem idag!? 

Författarna Alex och Carl tar givetvis upp detaljerat varje album under denna perioden av de som producerades. Och givetvis går de grävt och analyserat duktigt om varje album samt diskuterat sina olika åsikter om dessa album och deras musikaliska kvalitet på ett nördigt underbart sätt! 

Man tar även upp Gene Simmons producentskap för en viss Wendy o Williams i ett kapitel och även om hans Hollywood eskapader som både skådis och älskare till kända kvinnor som verkade ta upp mer intresse för Gene än för bandet Kiss under en viss period. 

Vi får givetvis läsa om båda bröderna Kulick ( Bob och Bruce), Vinnie Vincent och även om de tidigare medlemmarna Ace Frehley och Peter Criss förehavanden under denna osminkade period. Eric Carr nämns ju givetvis också som tragiskt gick bort samma dag som en viss Freddie Mercury. Även Mark st John nämns i boken trots hans korta tid i bandet.

Ett intressant kapitel är om keybordisterna i bandet under denna era. Man tar upp hur de användes både i studion och faktiskt även på livespelningar i vissa turnéer och varför och därför man gjorde detta i bandet. Väldigt intressant att ta del av och läsa om! 

Alex och Carl lyckas återigen att ge ut en bok om allas vårt favoritband med bravur. Vi får nästan känslan av att själva vara flugan på väggen som sida efter sida får följa deras berättelse från början till slut om den osminkade perioden och som avslutas med kapitlet av Kiss mest bortglömda album ”Carnivals Of Souls” som släpptes efter att bandet återförenats med de tidigare orginalnedlemmarna Ace och Peter. Snacka om att ge ut ett album så ingen typ ska hitta den i skivbutiken! Måste varit tungt för Bruce Kulick och Eric Singer se sitt sista jobb med Kiss ges ut i glömskan och skuggan efter Reunion 1996!?

För oss Kissälskare är denna fjärde bok ett absolut måste, speciellt för oss som började gilla bandet under denna period och som fick stå upp för bandet på riktigt under denna tid. Vi fick ett kvitto att vi hade rätt 1996 att Kiss är störst, vackrast och bäst av alka band när plötsligt alla ville se bandet igen efter återföreningen 1996! 

Givetvis kan ni som inte är fantaster av Kiss läsa boken eftersom Carl och Axel faktiskt skriver rockhistoria med den äran och är man rockhistoriskt intresserad så kommer även ”Timetraveler” kunna läsas och begrundas av icke godtrogna fantaster av Kiss. Det är jag rätt säker på!

Det är med stort nöje jag läst boken precis som det varit med deras tidigare böcker om Kiss. Det bästa är ju också att precis som vissa låtar med Kiss så vill man sätta ”Timetraveler” på repeat även efter man läst boken. För precis som författarna Carl och Alex vill man dissikrera och diskutera med sig själv om vad man ”upptäckt”under läsandet av deras tankar och tyckanden om det de skrivit om. Man inser att dessa Kissnördar helt enkelt fått en att förstå varför vi som gillar detta band kommer att göra det även efter The End Of World Tour!

Så läs boken och så väntar vi en en femte bok från Axel och Carl för sista kapitlet om Kiss är nog inte färdigt ännu eller hur!?

Titel: Kiss-Time Traveler”En osminkad historia”.

Förlag: Fifth Island Music ÄN.

Tryckeri: Bulls Graphics.

Omslagsbild : @Michael Johansson. 

Grafisk form & design: Anders Fästader, A Trailermade Production.

Av: Mattias ”Mp3 ” Petré.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *