Vad passar bättre nu till sommaren om inte med lite västgötskt vemod? De två Lidköpingsbaserade banden M:40 och Illvilja ger ut en gemensam EP denna fredag 30/6-23. Det finns en naturlig koppling mellan banden då ett antal bandmedlemmar medverkar i bägge banden. Tidigare i höstas genomfördes en 20 års jubileumskonsert för M:40 i Lidköping. Där medverkade även Illvilja. Det var en magisk konsert där lokalerna på Industrigatan 3 gjorde underground känslan helt perfekt. Bägge banden är aktuella med gig runt om i Europa. Bland annat så uppträder de på den omtalade festivalen Obscene Extreme i Tjeckien. Titta gärna på klipp från den festivalen på Youtube, finns många guldkorn att ta del av där. I alla fall så kommer de bägge banden med nya låtar i sitt bagage för att kunna berika den tjeckiska publiken med. Denna nya EP med bägge banden tar fram många känslor. 

M:40

Denna nya EP har två låtar från bägge banden. M:40 inleder med “Blodet du blöder”. Denna låt är en pulserande och genområ musikalisk resa. Det går snabbt och är skoningslöst. Bägge banden har dubbla vokalister som verkligen tillför spänning för lyssnaren. Nästa låt från M:40 är “Innan ljuset släcks”. Här lyfter den tidigare låten mer men “Innan ljuset släcks” lockar fram en vilja att röja ordentligt på en konsert med M:40. Avslutet på denna låt är en grandios känslostorm. Illvilja inleder sin del av EP:n med “Nära till döden”. Här har de lyckats fånga vemod i alla tonerna. Sista låten på EP:n är Illviljas “Symptom”. Här är det genast en gitarrmelodi som verkligen lyfter hela låten. Det är mörkt, vackert och beroendeframkallande. Lär bli en framtida klassiker i bandets repertoar. 

Illvilja

Bägge banden fokuserar på genren Crust med melodi och råhet. Ett vinnande koncept. För den som är intresserad så kommer denna EP vara möjlig att få tag i som LP. Kolla gärna in bandens sociala medier för mer info kring det. Denna EP avslutas på topp och som lyssnare vill man bara ha mer. Hoppas alla gigen blir lyckade utomlands för banden men vågar man drömma om spelningar på hemmaplan i samband med nya musiken? Så istället för sommarpratarna så lyssna på denna EP från M:40 och Illvilja och upplev västgötskt vemod.