Medlemmarna i rockbandet Foo Fighters flyttar in i en herrgård i Encino med en grym rockhistoria för att spela in sitt tionde album. I huset kämpar Dave Grohl med övernaturliga krafter som hotar både albumet och bandets överlevnad.

Kommer ni ihåg succé filmerna från Peter Jackson från början av 90 talet? Bad Taste, Braindead och Meet The Feebles var Splatter filmer alltså i grunden Skräck men som överdrevs in absurdum vilket också ledde till många skratt. Nu gör Foo Fighters debut som skådespelare och hyllar genren med sin ”Studio 666”. Eller Foo Fighters är egentligen att ta i det här är egentligen one man show. The Dave Grohl show

Dave Grohl käkar kött, Dave Grohl spelar gitarr, Dave Grohl mördar sina bandkamrater på de mest morbida sätt. Ja han har verkligen fullt upp filmen igenom. Det finns en historia i filmen om hur bandet Dream Widow några år tidigare hyrt samma hus för att spela in sitt debutalbum men albumet blev aldrig klart då sångaren i bandet blir besatt av djävulen och mördar hela sitt band innan han tar självmord. Nu drabbas Dave av samma djävul som tvingar honom att avsluta vad Dream Widow tidigare påbörjat.

Det är fruktansvärt dåligt skådespeleri, väldigt mycket blod och riktigt taskigt manus. Några skratt bjuds det ändå på och vissa avrättningar är precis som i Peter Jacksons klassiker riktigt absurda. Dave får också bjuda på lite självironi. Men mer än så blir det inte. Jo förresten. Kerry King som roadie är rätt roligt. Men det blir aldrig särskilt spännande, det blir aldrig riktigt roligt, det blir aldrig riktigt någonting faktiskt.

Sammanfattat en cool idé som i realiteten inte blev så bra som det kunde blivit. Är du ett superfan av gruppen så visst finns tillräckligt för att skiljas från 49 kronor. Är du däremot inte ett Grohl fan eller någon som älskar riktigt smarta välskrivna skräckisar så rekommenderar iallafall jag att istället se någon av tidigare nämnda filmer som är mycket mycket bättre.

Betyg:

Av: Magnus Blomqvist.