En fredag gör nog många glada. Men ännu gladare blir man då Hardcore Superstar släpper sin nya singel “Dreams In Red”, lagomt till en fredag. Jag har fått förmånen att än en gång få förhandslyssna på deras senaste singel. Vill ni läsa min förra singel recension på “Catch Me If You Can”, så hittar ni den här: https://themaloikrockblog.se/recension/ny-singelrecension-hcss-catch-me-if-you-can/

Förväntningarna var höga på första singeln. Med tanke på den fantastiska leveransen av HCSS med den första singeln, som jag gav 9/10, så var givetvis förväntningarna ännu högre denna gång. Skulle detta släpp leva upp till första singeln? Skulle bilden bli tydligare av hur plattan Abracadabra, som släpps nästa år, kan komma att låta? Svaret är ett rungade JA! 

Så här presenterar HCSS låten dem själva: “Dreams In Red skär genom högtalarna som en psykotisk 80-tals slasherfilm och tar lyssnaren med på en vriden resa genom sinnet hos en mentalt instabil mördare, hemsökt och sönderriven av dennes våldsamma förflutna. Dreams In Red är kraftfullt vävd mellan melodi och aggression och visar bandets tyngre sound, präglat av deras typiska ”in-your-face-produktioner” och presenterar en stark kontrast mellan den smittsamma refrängen ”Catch Me if You Can” och några av de tyngre låtar från deras kommande album Abrakadabra, planerat att släppas i mars 2022.” 

On point kan jag säga. Perfekt låt in för oktober, given i Halloween spellistan. Låten börjar med ett ruggigt bra intro, där Jocke Berg förmedlar en melankolisk och atmosfärisk stämning. Sedan kommer käftsmällen. Vi möts av en snygg kombo av tillbakalutat gung och snygga gitarrmelodier av Vic Zino. En elak Jocke och ett tungt riff av Vic fångar upp oss i versen efter intro-melodislingan. Den här låten har precis allt du vill ha av Hardcore Superstar. Nerv, catchy refräng och givetvis en hårtslående Adde Moon bakom trummorna. Adde är helt klart Sveriges motsvarighet till Cozy Powell och om du inte håller med om det så ska jag visa var dörren är någonstans och personligen kasta ut dig genom den. (Jag skämtar givetvis.. Eller?!). 

Foto: Julia Cronqvist

Melodin i refrängen har jag nynnat på sedan jag först hörde låten. Den satte sig direkt, som en smäck. Med alla dessa dynamiska delar som finns i låten, intro delen som kommer tillbaka innan sista refräng, de tyngre verserna, refrängen som lyfter, så måste jag verkligen påpeka att HCSS vet hur man fångar en lyssnare med sitt låtskrivande. När låten slutar så känner jag mig euforisk. Man vet att ett band har levererat två hits i rad då man känner ett kraftigt sug efter att få höra hela plattan. Som jag reflekterade i förra singel recensionen, så låter detta sound betydligt mer åt “svarta plattan” och “Dreaming In Casket”. Men ändå så låter det nytt och fräscht, det är absolut inte plagiat på sig själv eller ett försök till att fånga lyssnarna i en clicheartad nostalgi om en svunnen tid. Tvärtom, HCSS lyckas förnya sig med en jäkla finess! Det låter hungrigt, moget, aggressivt, melodiskt, brett och dynamiskt. Fortsätter dom på detta spår så är jag tämligen övertygad om att detta kommer hamna som topp 3 av mina favoritalbum av Hardcore Superstar. Hatten av, ni har återigen lyckats och förgyllt min tillvaro med en brutalt bra låt. Tack!

Official Music Video

Band: Hardcore Superstar

Titel: Dreams In Red

Skivbolag: GAIN.

Releasedatum: 1/10-21

Av // Rasmus Harnesk Wiklund