Intresset från min sida har legat rätt svalt när det kommer till det Finska Reckless Love´s första två singlar ”Outrun” och ”Eyes Of A Maniac”. Den första singeln ”Outrun” föll mig inte alls i smaken. Visst, det är snyggt proddat och verserna är det inget fel på. Det är en skön retro synth-wave/rocklåt. Jag saknar dock trycket i refrängen på den och jag har försökt lyssna gång på gång men den lyfter verkligen inte, vilket gör att låten försvinner fort förbi när jag lyssnar. Andra singeln ”Eyes Of A Maniac” är helt klart starkare i mitt tycke. Jag är ju ett fan av fusions och 80-tals viben som Reckless Love rör sig inom. Här känner jag också att refrängen lyfter mer än på första singeln och att den hade mer tryck i sig. Framför allt så är det uppskattat med lite mer gitarrdriv. Men det infinner sig inte ändå inte riktigt den där wow-känslan, som det gjorde när man först hörde ”Night Of Fire”, ”We Are The Weekend”, ”Animal Attraction” eller ”Keep It Up All Night”.

Men sedan, tredje singeln. Turborider, vilken jävla käftsmäll. Introt som snyggt bygger upp med synthen, markeringarna på trummorna och gitarrerna. Sedan vid 0.40 när det drar igång, vilken jäkla gåshud som uppstår! Nu snackar vi fusion på helt rätt sätt. Olli Herman tar ut tonerna, både finsång, falsett och distad sång. Betydligt mer gitarrdriv, tryck och refrängen lyfter så det heter duga! Det är snygga partier där det delar går ned, det får andas och synthen får jobba, för att sedan åka iväg som ett lokomotiv igen efter refrängerna. Refrängen sätter sig verkligen i huvudet. Det känns party, hårdrock och ändå behåller de den snygga synth-wave viben.

Press Reckless Love

Det känns som ett modernt Reckless Love och som de har hittat tillbaka till sitt ”sound”. Elaka gitarrer, Olli får ta ut svängarna och en härlig fusion av lite olika genrer. Lite Judas Priest vibbar får jag faktiskt säga också, i alla fall riff-mässigt. Känns lite ”Firepower”. Detta på ett positivt sätt, jag tycker det bidrar till en bred genrebild och fusion, utan att låta plagiat. Likt firepower så känns det också som denna låt har mer energi och genuinitet. Bandet känns hungrig i denna låt. Gitarrsolot kommer fram på rätt sätt här också med snygga effekter, likt som Reckless briljerat på förut. Jag var helt klart skeptisk till om deras nya skiva kunde vara stark, men med detta spår så har jag helt klart fått upp mina förväntningar igen. Jag ser fram emot att få höra hela deras nya alster som är planerad att släppas 25 februari 2022, med namnet ”Turborider”.

Låten hittar ni här: https://open.spotify.com/track/07QtZcsiO25zCmq7oQ8utc?si=0111cfb92e2e427d

Band: Reckless Love.

Låt: Turborider.

Skivbolag: AFM Records.

Releasedatum: 21/1-22

Av // Rasmus Harnesk Wiklund