Lars Eng och hans Lightbringer of Sweden släpper nu andra smakprovet från det kommande albumet ”The New World Order” vars relesedatum ej ännu är satt.

Om Free The Angels byggde mest på snabbhet så är nya singeln Strikeback mer power och heavy metal med pumpande baskaggar och ett riff som får mitt skalliga huvud att röra sig.
Temat är dock detsamma. Änglarnas armé ska slå tillbaka mot de onda.

Strikeback innehåller det mesta jag ville höra i en heavymetal låt. Jag får en rakbladsvass röst från Herbie Langhans som är ett riktigt kraftpaket. Den nya gitarristen Carsten Stepanowicz får även han briljera med ett snyggt gitarrsolo. Att Lars och resten av bandet har stora grejer på gång är tydligt. Jämnfört med debutplattan ”Rise Of The Beast” så har produktionen blivit klasser bättre. Fredrik Nordström som bland annat mixat Hammerfalls senaste album har visat återigen varför han tillhör eliten när det kommer till att mixa plattor.
Spänn fast säkerhetsbältet för under den nästan sex minuter långa Strikeback så kommer du vilja pressa gaspedalen närmare golvet än vad sveriges trafikpoliser skulle anse som lämpligt!