Ace is Ace and he is back som Gene Simmons sa när Kiss hade sin berömda presskonferens på Hangarfartyget ”Intrepid” inför Reunion Tour 1996! Reunion Tour gjorde Kiss och givetvis Ace större än störst igen precis som när de var ”larger than life” på 70-talets mitt runt 1975 fram till 1979. Idag är det 2024 och Ace är fortfarande en stor del av Kiss trots att han inte varit medlem sen 2002. Men det är en annan Kisstory…

Nu har Ace som kanske fortfarande är den populäraste medlemmen av bandet Kiss släppt sitt nya album ” 10.000 Volts” och når den verkligen hela vägen ut mot the outer space!?

The Spaceman Ace har faktiskt gjort ett klart gediget album med sina karaktäristiska gitarriff och solon. Texterna är typiska för Ace givetvis! De handlar om gatans gängpojkar, tjejer, electricitet och givetvis om rymden. Ja Ace i ett nötskal så som vi känner honom i sitt låtskrivande och som en av rockvärldens mest influerande gitarrist. Mannen som fått så många inom rockvärlden att plocka upp gitarren och själva bli en viktig del av rockens musikhistoria. Kanske är 10.000 Volts det bästa Ace gjort sen soloalbumet från 1978 som fick övriga medlemmar i Kiss att gråta när de såg vem som sålde mest av de fyra!? 

Albumet är lite ojämnt men det är främst låtarna ”Constantly Cute” som känns alltför fel för albumet och ”Blinded” där Ace försöker predika i texten om den digitala tid vi lever i idag och den snabba tekniska utvecklingen vi står inför. Den når inte riktigt fram med sitt budskap och anledningen är att låten är rörig och sången håller inte riktigt för låtens karaktär. Kanske hade funkat bättre med en annan sångare/sångerska!?

Övriga nio låtar på nya albumet är ändå av bra klass och är väl värda sin plats på 10.000 Volts. Vi får en blandning av en klassisk Acemix som följer hans musikaliska låtskrivarhistoria. Vi går igenom dessa låtar helt enkelt lite kort sammanfattat!

– ”10.000 Volts” är en typisk låt som luktar Ace soloalbum 1978 helt enkelt! Rock and Roll rakt över!

– ”Walking On The Moon” låter oss färdas iväg ut mot kosmos med klassiska gitarriff och hans textlyric som talar om att ”You are out of this world to me/And you have got my heart consumed/When I wake up you are all I see/You got me walking on the moon. Typiskt Ace låt helt enkelt!

– ”Cosmic Heart” som är 80-tals arena rock med inslag av soul och bländande gitarrsolon å la Ace.

– ”Cherry Medicine” är som hämtad ur albumet ”Unmasked” och låten ”Talk To Me”. En låt för sommarens bilåkande på semestern eller när andan faller på. En klassisk sommarlåt!

– ”Back In To My Arms Again” är också en klassisk låt som luktar mycket 80-tal och som får oss att längta efter vår sommartid igen.

– ”Fighting For Life” är en upptempolåt som är rätt hårt rockande om Ace lite stökiga liv i ungdomens New York.

-”Life In A Stranger” är mycket blues med harmoni och lugnt tempo som ger stort utrymme för Ace typiska gitarrlir och solon.

– ” Up In The Sky” är en låt som hade platsat på Dynastyalbumet och här snackar vi ”Aliens” och det låter slutet 70-tal med en modern känsla i arrangemanget.

. ”Stratosphere” blir den klassiska avslutningen på albumet som givetvis är instrumental som det brukar vara på hans soloalbum. Det är en riktigt bra låt som får avsluta Ace nya album på ett riktigt gediget musikaliskt sätt.

Sammanfattningsvis har nya albumet ”10.000 Volts” levererat ett klassiskt rockalbum med Ace signum. Gillar man Ace så gillar man detta album då han får briljera med sin älskade Les Paul med hans klassiska riff, gitarrsolon, texter och sångröst som är lite speciell eller hur!?

Albumet är definitivt ett av hans bästa på länge även om den inte når hela vägen upp till ”out of space” men nästan för vi svävar ändå i ”stratosfären” till sist. 

Till Sist: Stewe Brown som är gitarrist i bandet Trixter har tillsammans med Ace producerat albumet och varit med och skrivit alla låtar utom en med Ace vilket har höjt albumets nivå ett snäpp musikaliskt. Albumet är en liten revansch för Ace även om den inte når hela vägen fram av de elva låtar som vi har fått ta del av. Men Ace is back som Gene sa en gång 1996! Vi får hoppas att han klarar leverera framöver på livescenen också som 72 årig spaceman för Ace is Ace!

Artist: Ace Frehley ”10.000 Volts”.

Release: 23/2 2024.

Förlag: MNRK Music.

Bästa låtar: 10.000 Volts, Up In The Sky och Back In To My Arms Again.

Betyg:

Recencent: Mattias ”Mp3” Petre´ ( Yes I am a fan of Ace!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *