Fredagen den 18 september släppte Ace Frehley sitt andra coveralbum Origins vol 2 och det är fyra år sedan första coveralbumet Orginals vol 1. KISS mest populära medlem och icke medlem ger sig återigen ut och gör sina versioner av den musik som inspirerat Mr Frehley till att bli en stjärna i ett band ”Larger Than Life”. Är albumet Space High eller en Kraterkrasch? Nja…Vi landar eller rättare flyger fram mellan Jorden och Månen på detta alster av covers. Det som är kul är att Ace ger oss en musikhistorisk vandring från hans ungdom och vad som formade hans musikaliska gitarrgener fram till idag.

Personligen är jag inte ett stort fan av covers men när det gäller Ace Frehley så funkar det helt ok trots allt. Hans egna gitarrsound och hans röst gör att låtarna, inte alla men många får det att låta riktigt bra. I de låtarna som känns lite så där rekommenderar jag er att ladda ner originalen istället.
Vilka dessa låtar är får ni gissa själva men tror ni tycker som jag.

På albumet medverkar Lita Ford på sång och Robin Zander i varsin låt. Lita på ”Jumpin Jack Flash” och Robin på 30 Days In The Hole och deras medverkan lyfter låtarna bra. Kul att även Bruce Kulic medverkar med sitt gitarrlir på låten: ”Manic Depression” Som titeln säger inga höjdare i min smak men Bruce gitarrspel lyfter den till godkänt. Alltid kul för oss som gillar KISS med gästspel från tidigare och nuvarande medlemmar.

Som sagt till sist så gillar man Ace och hans gitarrspel är Origins vol 2 ett givet val i skivhyllan eller att ladda ned. Tycker man inte det så rekommenderar jag er att ladda ner orginallåtarna istället som ger oss den inputen att rock and roll är musikhistoria och bör förvaltas med vördnad för arvet lever vidare i nya artister som kommer inspireras även av Ace ”Space” Frehleys musikaliska gener. Ace visar att han oavsett vill ge sin hyllning till den musik som fick honom att vilja sikta mot stjärnorna!

Skivbolaget kommer dessutom släppa ett nytt soloalbum framöver med Ace och en tredje Origins är också i planeringen. Mitt önskemål då är att Ace kör tio låtar med sitt KISS där han tolkar låtar han inte skrivit och bjuder in fd medlemmar och nuvarande på gästspel! Det hade varit något att se fram emot och hade nog gillats av rätt många fans?!

Space Ace Trucking all Over the World hur som helst! Bara gilla eller ogilla! Ace har gjort en helt klart godkänd uppföljare trots att några låtar sänker albumet en del. Men gillar man Ace och hans influenser så har Origins vol 2 en given plats i skivhyllan trots allt.

Banden som Ace har gjort covers på deras låtar är: Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Rolling Stones, The Kinks, The Animals, Cream, Jimi Hendrix, Humble Pie, Paul Revere & The Raiders, True Mountain och KISS.

Skivbolag: eOne Music

Bästa låtar: Space Truckin’, Jumping Jack Flash och 30 Days In The Hole.

Recension: Mattias ”Mp3” Petre’

Betyg:

Till sist: När jag var tonåring köpte jag många album utan att lyssnat på dom utan köpte dom efter att omslagen var grymt snygga! Origins vol 2 är inget undantag! Rock Soldiers!