Nu har allas vår skräckmästare inom rockens hall of fame valt att låta oss följa med på en musikalisk resa till den plats allt tog fart för Alice Cooper och bandet då man valde att lämna Los Angeles för Detroit City!

Dom fornstora dagarna känns rätt avslagna när man lyssnat igenom Alice Coopers (Vinnie Furniers) nya album ”Detroit Stories”.
Bob Ezrin har producerat och det var också Bob som producerade genombrottet ”Love It To Death samt albumen ”Killer”, ”Billion Dollar Babies och ”Schools Out”. Cirkeln sluts nu med detta album och här vill man ge lyssnarna en resa från de rötter som musiken gett från staden Detroit. Man ville hitta det klassiska soundet från 70-talet och har då tagit hjälp av bland annat Wayne Kramer från MC5 och Mark Farner från Grand Funk Railroad. Så även om glansdagarna från förr känns avlägsna på albumet då man valt att ägna sig åt rocken från 70-talet med tydliga bluesinfluenser så är det ett mysigt verk vi får ta del av trots allt och några låtar är riktig bra av de 15 låtarna totalt på albumet. Tyvärr hade albumet varit starkare om man satsat på 10 låtar istället för 15. Albumet har en del sömnpiller till låtar tråkigt nog som drar ner helheten och därmed betyget totalt. Det blir tråkigt och segt med de låtarna som känns lite onödiga och det är synd.

Vincent Furnier ska dock ha tummen upp för han sjunger fortfarande med stor kraft och pondus och det är ett välproducerat alster med duktiga medmusiker. ”Detroit Stories” är inget dåligt album men ni som väntar er en Alice Cooper från fornstora dagar blir nog lite besvikna. Men gillar man rock and roll med tydliga inslag av blues så kommer ni tycka att Alice Cooper gjort ett helt okej musikaliskt album som även kan tilltala en hel del inbitna fans också!?
Så synd bara återigen att tog med lite för många låtar som känns tråkiga och intentsägande och som drar ner helheten på albumet. Men det finns som sagt några riktigt bra låtar som lyfter albumet mellan de svagare låtpartierna. Visst är ju också bluesen rockens rötter och det är med full respekt vi ändå applåderar Vinnie Furnier och Bob Ezrins ”Detroit Stories” för att man ville ge oss en musikalisk meny där rötterna från svunna tider och blusen satts i främsta rummet. Detroit var ju också starten för Alice Coopers första stora genombrott på riktigt med Bob Ezrin även då som ansvarig producent.

Till Sist: Alice Cooper har definitivt satt ett mäktigt avtryck inom rockmusiken tillsammans med band som även Kiss där man bidragit med att det skapats nya band som inspirerats av inte bara musiken utan även att rock and roll kan vara spektakulära scenshower med inslag av skräck rök och bomber samt påkostade scenbyggen och kläder. Detta var Alice Coopers och bandets signum fram till nu. Nu bugar vi för att man gör en musikalisk resa till de rötter man själva har växt upp och inspirerats av. Tack för musiken och ett fint avslut till sist med ”Detroit Stories”!

Band: Alice Cooper ”Detroit Stories”.

Förlag: EarMusic.

Genre: Rock/Blues.

Release: 26/2 2021.

Bästa låtar: Rock And Roll, Social Debris och I Hate You.

Mattias ”Mp3” Petré.