Ny Skivrecension: Anoxia – ”To The Lions”.

De danska dynamiterna är tillbaka med ett nytt album med titeln: ”To the Lions”!
Man kan lätt säga att D.A.D kanske är som en gammal go gammeldansk eller kall Carlsberg Hof men Anoxia är bara ren dansk dynamit Hvergang!

Deras senaste album ” To the Lions” som släpptes nu den fjärde oktober är faktiskt ett stycke dansk riktigt bra heavy metal av bästa danska sort.

Första inledande tre låtarna på nya albumet slår an tonen direkt. Detta bådar gott i mina öron och man vill lyssna på Anoxia från start till slut. Hade man kört på vinyl så hade man lätt vänt till sidan två på skivan.

Sen tappar jag lite intresset för även om låtarna inte är dåliga så drar ”These Chains” och ”Ride the Storm ner mitt intresse lite. Men det handlar inte om att låtarna suger dom är bara lite röriga i arrangemanget i mina öron som mer är vana att lyssna på mer radioanpassad hårdrock även om jag gillar heavy metal också!

Men sen sätter bandet Anoxia upp vart skåpet ska stå igen! Mästerverket ”Slavery” sätter återigen agendan och mitt intresse att lyssna vidare och resten av låtarna gör mig inte besviken!

Albumet är totalt sett ett gediget mästerverk med en högsta/lägsta nivå på låtarna som är lika liten som den minsta danska atom på danska fastlandet! Man fattar att dessa danska metalrockare har kompetens, skicklighet och en musikalitet som är väldigt hög.

Så det är bara att åka med från första låten till sista på Anoxias senaste album man vill gärna köra repeat på detta album ett tag.

Bandet levererar högkvalitativ heavy metal helt i min smak som sagt och det är bra arrangerat i stort sett av alla låtar och bandet visar med detta hur kompetenta och duktiga dom är och hur duktiga musiker dessa fyra är i bandet på det dom gör.

Att dom dessutom har en bra sångare som inte skriker sönder låtarna är dessutom ett plus i mina öron…rena skönsången i de kraftiga riffen och tongångarna som fyller upp ljudrummet stundom!

Bandet:
Lars Fredriksen: Singer/Guitar
Claus S. Nielsen: Guitar
Alan Nielsen: Bass
Sören Fredriksen: Drums

Band: Anoxia
Titel: ”To the Lions”
Genre: Heavy Metal/Dansk dymamit
Skivbolag: Misty Music/Target
Releasedatum: 4/10 2019

Bästa Låtar:
”To the Lions”
”Slavery”
”Bite the Darkness”

Betyg: 8/10

Redaktör Mattias ”MP3” Petré

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!