I slutet av detta år 2021 kommer helt plötsligt årets skiva/album som ett paket från hårdrockstomten i min mailkorg! Agarthic är ett italienskt hårdrocksband som nu den 10 december släppte sitt debutalbum ”The Inner Side” och vilken julklapp undertecknad fick!

Redan i första låten/lyssningen känner man att detta är fantastiskt bra och har man eller gillat band som Rush, tidiga Genesis och Marilion kommer man gilla denna mix av metallisk symfonisk hårdrock utan tvekan. Ett fantastiskt debutalbum för år 2021 som ger oss hopp inför nya året 2022 helt klart. Det är metodiskt mäktigt och låtarnas texter är så folklore att man befinner sig i en helt annan värld där hobbitsar och älvar studsar runt i ens tankar hela tiden i nån slags musikalisk framtida fantasyvärld i de italienska alperna.  Agarthic gör detta fantastiskt bra i sin debut och samtliga låtar har så hög klass att man tyvärr tackar pandemin som fått det positiva i det negativa att mycket bra musik skapats sen 2020 fram till nu.

Agarthic har verkligen skapat ett oerhört bra album med fantastiska texter och låtar i ”The Inner Side”! Bandet har gett nu i årets sista månad mig musikaliska toppar som satt mina musikaliska känslor på högsta topp! Ett väl genomarbetat album med en röd tråd rakt igenom hela albumet. En berättelse som man får ta del av berättad som en fin saga av den musik bandet skapat och som ger oss en härlig resa in i deras musikaliska dna. Detta är riktigt bra och gillar ni denna typ av genre kommer ni inte bli besvikna. Det är livstids garanti på att detta album kommer hålla i många år framöver och inspirera framöver enligt mitt tycke. Italien är inte bara sol, mat, fotboll, religion de kan också producera fantastisk musik! Passione helt enkelt!

Tack för musiken och rocka på nu framöver jag vet vad tomten gillar i jul!? Agarthic är ett givet val med ”The Inner Side” i slutet av detta året helt klart för undertecknad! 

 Till sist: Mattia Gosetti, Valeriano De Zordo, Jesai Fiabane och Denis Novello bär Hårdrockens arv vidare med hög fana!  Det är bara att ödmjukt tacka för denna musikaliska resa bandet levererat med sin debut. Viva Italia folks! 

Förlag: Frontiers Music s.r.l. 

Band: Agarthic

Titel:”The Inner Side”. 

Genre: Hårdrock, Symfonisk rock. 

Release: 10/12 2021. 

Bästa låtar: Journey To The End Of The World, Message From The Gods och Negotiation Failed. 

Betyg:

Av: Mattias ”Mp3” Petre.