Mike Benton, Graham Cowling och Malcolm Jones har nu den 21 januari släppt sitt andra album sen debuten för nästan exakt ett år sedan. Förra Albumet ”Black And White som släpptes i januari 2021 följs nu upp av nytt material under namnet ”End Of The Line” bara ett år senare. Det är produktivt och rent ut sagt starkt att inom bara ett år följa upp en bra debut med ett helt nytt album. Pandemin har onekligen fått duktiga musiker att skapa nytt när livescenerna varit stängda. Bra jobbat av bandet och det är vi alla musikälskare tacksamma för!

Så vad ska sägas om nya det nya albumet ” End Of The Line”? Om debutalbumet ”Black And White” var en härlig kavalkad av gammal god melodisk hårdrock  så fortsätter nya albumet ”End Of The Line i samma musikaliska DNA och det är helt okej för en rockräv som mig. Man får känslan att vissa låtar på nya albumet är leftovers från debutalbumet men det bär ju frukt ändå för låtarna håller ju bra klass . Inte vill man bra låtar ska damma igen i glömska  för att återutgivas 20 år senare!? Så bandet gör det bra åter igen för det svänger är riffigt och det är 100 procent klassisk melodiös hårdrock helt enkelt och jag älskar det rakt av. Musiken är liksom lagom perfekt för det mesta. Partyt, grillkvällen, stranden eller som musik i lurarna på väg någonstans i livet helt enkelt. Varför krångla till det. Just Rock And Stop för Bite The Bullet blir man så där lagom nöjd av att lyssna på helt enkelt. Man mår bra av nya albumets låtar utan att man direkt kan sätta fingret på varför man gillar det. Det nya albumets 12 låtar är bara så lagom. Några toppar men mest bara helt okej låtar som gör albumet komplett och visar att bandet gillar det dom gör och att musiken står i främsta fokus för när man skriver nya låtar.

FM, Toto och Asia är tydliga influenser som man förvaltar väl på sitt egna sätt. Bara att lyfta på hatten och tacka för ett bra genomarbetat album. 80 talet kommer tillbaks i en modernare förpackning och den heter givetvis…Bite The Bullet! Man får helt enkelt sin tonårsperiod rätt ut ur högtalarna som en lätt  men ändå lite tung tryckvåg rakt in i magen som skenar upp i ett leende hos lyssnaren med den äran. Så köp nya albumet ”End Of The Line för gillar ni melodisk hårdrock kommer ni tycka som mig att detta album är bra rakt över. Bra arr, bra producerat och duktiga musiker gör att Bite The Bullet lyckas mycket bra med uppföljaren sen debutalbumet från 2021! Ett gott musikaliskt arv in i 2020 talet och det tackar undertecknad och rockräven för. Så Rock On Folks and Bite The Bullet!

Artist: Bite The Bullet ”End Of The Line”.
Förlag: Escape-music.com.
Release: 21/1 2022..
Bästa låtar: Cold Wind, September Sun och End Of The Line.

Betyg:

Av: Mattias ”Mp3” Petre.